Connect with us

Hirdetés

technokrata

PMA: Cserélhető előlapos digitális fényképezőgép a Toshiba-tól

Laptop

PMA: Cserélhető előlapos digitális fényképezőgép a Toshiba-tól

A Toshiba, hasonlóan a mobiltelefonoknál már megszokott eljáráshoz, cserélhető előlapos digitális fényképezőgépet jelentett be.

A Toshiba PDR-T10 nem nagy felbontásával, nem tökéletes optikájával, de nem is rengeteg szolgáltatásával tűnik ki társai közül, hanem cserélhető külső burkolatával. Az érdekes megoldás egyelőre csak marketing-fogásnak tűnik, de nézzük milyen jellemzőkkel bír a Toshiba T10-ese.

A gépen belül igen kicsi, mindössze 1/3,2”-os 2,1 millió pixeles CCD található. Az ilyen kis méretű CCD-hez nagyon jó minőségű optikát kell gyártani, hogy megfelelő minőségű fotókat lehessen készíteni. Ebben a gépben 38 mm fókusztávolságú (35mm-es rendszerbe átszámítva), optikai zoomra alkalmatlan optika található, melynek fényereje mindössze F5,9-es. Ez persze nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a minősége jó legyen. Az optikai zoom hiányát digitális zoommal pótolják, melyből akár 4x-est is használhatunk (bár ez véleményem szerint már túlzás 2 Mpixel esetén).

A géppel 1600×1200 vagy 800×600 képpontos fotók készíthetők. A fényerőt érdekes módon nem a szokásos +-2 Fé-kel, hanem +-3 Fé-kel is kompenzálhatjuk, mindezt 1/3-ad Fé-es lépésekben. A gép érzékenysége ISO100, ISO200 vagy ISO400 lehet, melyek között az automatika választ.

A fényképezőgép hátulján 1,6”-os LCD található. A kész képeket SD kártyára menti a gép, melyből 8 MB-osat kapunk gyárilag.

A gép működtetéséhez elegendő 2 darab AA méretű akkumulátor. A Toshiba PDR-T10 méretei: 85x72x28, tömege 120 gramm.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés