Connect with us

Hirdetés

technokrata

Panasonic DVD-lejátszó beépített Microsoft szoftverrel

Laptop

Panasonic DVD-lejátszó beépített Microsoft szoftverrel

A Microsoft szoftverei már a Matsushita-t ”sem kímélik”. Egy megegyezés keretében ugyanis a szoftveróriás programja is belekerül az egyik Panasonic termékbe.

A Matsushita Electric Industrial, néhány Panasonic eszközben használni fogja a Microsoft Windows Media technológiát. Ez a Microsoft reményei szerint segít majd abban, hogy multimédia szoftvereik nagyobb mértékben elterjedjenek a szórakoztató elektronikai eszközökben.

A bejelentés hétfőn történt meg, Bill Gates ismertette a terveket. Az eszköz egy DVD lejátszó lesz, mely beágyazott Windows Media Audio szoftverrel rendelkezik majd. A szükséges, DVD-RV32 nevű komponens ez év februárjában várható.

A Microsoft most tehát gőzerővel fejleszti a szükséges szoftvert, hogy ne okozzon csalódást a felhasználóknak. Helyzete nem könnyű, ugyanis a rivális RealNetworks szintén azon fáradozik, hogy a lehető legnagyobb részt szerezze meg magának a szóban forgó piacból.

Várhatóan mindkét cég megpróbálja majd a saját hang- és videolejátszó technológiáját, mint szabványt elfogadtatni.

A Panasonic DVD-lejátszója egyébként képes lesz majd kezelni (a megszokottak mellett), mind a DVD-R, mind pedig a CD-R lemezeken tárolt Windows Media és MP3 file-okat is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés