Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cseréljük le PC-inket?

Laptop

Cseréljük le PC-inket?

Miért váltana valaki Macintoshra, ha meg van elégedve a PC-jével? Ha nincs, akkor is fennáll a kérdés.

A legtöbb alkalmazás (ha tetszik, ha nem) akkor is a PC-hez igazított operációs rendszereken (főként Windowson és Linuxon) fut, mit tehetne az egyszeri felhasználó?

Macintosh környezetben is szép számmal találhatók olyan programok, melyek szükségesek a mindennapi (számítógépes) élethez: szövegszerkesztő-, táblázatkezelő szoftverek, levelezőkliensek, FTP-programok stb. A néhány kivételtől eltekintve szinte minden témakörre jut maces alkalmazás, a Windowshoz szokott felhasználó azonban kényelmes, nem szereti lecserélgetni a jól bevált programjait. A Virtual PC 5.0-ás verziójával azonban nincs is szükség erre.

A Virtual PC legújabb variánsa segítségével Microsoft, Linux vagy IBM operációs rendszert is telepíthetünk egy Macintosh számítógépre. Összesen tizenegy operációs rendszer garázdálkodhat maces környezetben: DOS, Linux, OS 2, Windows 9x/2k/Me/XP (home és professional verziók) és természetesen Mac OS 9/X. Ezeknek bármilyen kombinációja is megvalósítható, korlátot csak a memória (azaz a pénztárca) nagysága jelent.

A program segítségével saját kis hálózatot hozhatunk létre az éppen futó operációs rendszerek között. Van egy másik nagyon hasznos jellemzője is: a szövegszerkesztőknél megszokott visszavonáshoz hasonlóan bárminemű változtatás könnyen megszűntethető, visszaállítva az operációs rendszert a korábbi állapotába (ez például egy vírusfertőzésnél nagyon kellemes lehetőség lehet).

Sok apróbb újítás is helyet kapott a VPC 5-ben: kényelmesebb ablakméret változtatás, Pocket PC-k támogatása, DVD adatlemezek olvasása stb. A Connectix szerint gyorsabban is fut a korábbi verziókhoz képest. A szoftver 80 és 200 dollár közötti áron kerül forgalomba.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés