Connect with us

Hirdetés

technokrata

Office, kicsit másként

Laptop

Office, kicsit másként

A nyílt forráskódú StarOffice-ra építkezve olyan irodai programcsomag jelent meg a magyar piacon, mely kompatibilis a hasonló termékekkel, viszont olcsóbb azoknál.

A MagyarOffice rendelkezik mindazzal a funkcióval, amelyet más cégek által gyártott, vagy kifejlesztett irodai szoftver teljesíteni tud, így tartalmaz szöveg- és weblap-szerkesztőt, táblázatkezelőt, prezentációkészítőt valamint rajzolóprogramot, a magyar felhasználók igényeihez szabott sablonokkal, helyesírás-ellenőrzővel, dokumentációval. Alkalmas sok más programcsomag file-jainak kezelésére, azaz nagymértékben kompatibilis a felhasználók jelenleg használt legtöbb irodai alkalmazásával. A programcsomag Windows és Linux operációs rendszereken futtatható és hamarosan a Sun Solaris operációs rendszerén működő verzió is megjelenik. A Linux és Solaris platformokon futó rendszerek előnye, hogy rezisztensek több, a hagyományos számítógépeken terjedő vírusokkal szemben.

A MagyarOffice a Sun Microsystems által megvásárolt német StarOffice program közzétett és továbbfejlesztett forráskódjára épül. Így biztosított a megfelelő szakmai háttér és a további fejlesztések lehetősége. A programcsomag ajánlott kiskereskedelmi ára 18 ezer Ft + ÁFA.

A magyar nyelvű változat – szemben az alapját képező OpenOffice-szal – nem teljesen nyílt forráskódú. A magyarítás, mely a cég szellemi terméke, és a beleintegrált magyar nyelvű helyesírás-ellenőrző, mely a MorphoLogic terméke, nem nyílt forráskódú részei a programcsomagnak. A MultiRáció jelenleg is dolgozik a MagyarOffice 1.0 továbbfejlesztett standard verziójának tesztelésén: a programcsomag piacra dobása jövő év tavaszára várható, míg a professzionális verzió 2002 őszére készül el.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés