Connect with us

Hirdetés

technokrata

Igen nagy felbontású miniatűr megjelenítő

Laptop

Igen nagy felbontású miniatűr megjelenítő

Napjainkban a digitális kamerák és fényképezőgépek elengedhetetlen része a folyadékkristályos megjelenítő. Ezek a megjelenítők azonban nem rendelkeznek kellő pixelszámmal ahhoz, hogy jó minőségű képet adjanak. A Three-Five Systems új megjelenítője ezen kíván segíteni.

A legtöbb digitális fényképezőgép hátulján 1,5-1,8”-os LCD található. Ezek felbontása 100 ezer pixel és 150 ezer pixel közé tehető. A komolyabb (általában nagy optikai zoom-mal rendelkező), de nem tükörreflexes gépeken ezen kívül egy úgynevezett elektronikus kereső is megtalálható (EVF – Electronic View Finder), amely általában 0,5-0,6”-os. Ezek szintén folyadékkristály alapúak, így természetesen még kisebb felbontásúak, mindössze 70-80 ezer képpontot képesek megjeleníteni. Sok esetben zavaróan hat ez az alacsony felbontás, bár akik használják az EVF-eket azt mondják, hogy a funkcióját (vagyis a képkeresést) megfelelően ellátja.

A Three-Five Systems Brillian 1920-as megjelenítője ehhez képest kristálytiszta képet biztosít. A működés közben bemutatott folyadékkristályos megjelenítő (LCD) 0,85” képátlójú, vagyis elsősorban projektorokban, de akár igen nagy felbontású EVF-ekben is felhasználható. A Brillian 1920 felbontása lenyűgöző, 2,3 millió képpontos, tehát egy átlagos 2,1 Mpixeles digitális fényképezőgép összes képpontját képes megjeleníteni. A pixelek mérete mindössze 9,5 mikronos, ennek köszönhetően jelentősen (akár 200x-osan) felnagyítható a létrehozott kép, hiszen a közel 0,2 mm-es képpontot is sok megjelenítő megirigylhetné. A 200x-osan felnagyított kép tehát akár 170”-os, vagyis 4,3 méter átlójú is lehet.

Az új megjelenítő 1600×1200, 1280×720 illetve 1920×1080 pixeles (HDTV-nek megfelelő) képpont progresszív megjelenítésére alkalmas.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés