Connect with us

technokrata

Nvidia Detonator XP 23.11: 50%-os teljesítménynövekedés?

Laptop

Nvidia Detonator XP 23.11: 50%-os teljesítménynövekedés?

Az Nvidia új meghajtóprogramja új utat mutat a grafikus teljesítménynek. A külön 9x/Me-hez, 2k/XP-hez és NT4-hez fejlesztett változatok merőben új jellemzőkkel rendelkeznek. Részletek és letöltés itt.

Az új Nvidia Detonator XP egyesített meghajtó-architektúra (UDA) új teljesítmény-optimalizáláson esett át (mind DirectX, mind OpenGL alatt), melynek köszönhetően megnőtt a teljesítmény, jobb vizuális élményt és nagyobb megbízhatóságot kínálva. A Detonator XP segítségével még több csikarható ki az Nvidia gyártotta grafikus processzorral ellátott videókártyákból: a TNT, a GeForce2 és a GeForce3 családokba tartozó kártyák teljesítménye (tovább) fokozható.

A Detonator XP akár 30-50%-os teljesítménynövekedést is képes produkálni az összes Nvidia grafikus processzorban. A meghajtóprogramot Windows XP alá is optimalizálták (mind a Home, mind a Professional verzióra). Speciálisan ez alá az operációs rendszer alá fejlesztették a Detonator XPress Link technológiát (segítségével a hardvereszköz – az eddigi NT-s látásmóddal ellentétben – direkt kapcsolatot létesít az operációs rendszerrel), melyet a Windows XP-ben változtatott I/O rendszer- és memóriakezelésre optimalizáltak a fejlesztők.

A meghajtóprogram főbb jellemzői közé tartozik még, hogy új OpenGL (1.3-as ICD) fejlesztéseket tartalmaz és a kompatibilitási problémák is megoldódni látszanak.

Egy fontos momentum: ne felejtsük el kikapcsolni a vírusellenőrzést a Detonator XP telepítése közben, mert egyébként a meghajtóprogram nem fogja tudni bekonfigurálni magát!

A használt operációs rendszernek megfelelő meghajtóprogram magyar szerverről gyorsan letölthető a Letöltés: linkekre kattintva!Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin