Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony robotkutya: nincs több ”agymosás”

Laptop

Sony robotkutya: nincs több ”agymosás”

A Sony eltávolíttatta készítőjének weboldaláról azokat a programokat, amelyekkel módosítani lehetett Aibo, a robotkutya viselkedését.

A New Scientist beszámolója szerint a kérdéses weboldalról számtalan olyan program volt letölthető, amellyel gyakorlatilag ”agymosást” lehetett végrehajtani a robotkutyán. Az egyik, ”Disco Aibo” nevű programot használva például rá lehetett venni Aibót arra, hogy zenére kezdjen táncolni.

Ugyanakkor a Sony közlése szerint az említett programok szabadalmazott és titkosított kódokat tartalmaztak, ezért követelték eltávolításukat a weblapról Aibo szoftveres védelmének leírásával egyetemben. (Bár az oldal tulajdonosa – egy programozó – állítólag sohasem tett közzé semmilyen információt.) Természetesen számos Aibo-fanatikus kipróbálta robotkutyáján a viselkedésmódosító programokat (amelyeket a robotba illesztendő Memory Stick kártyára kellett felmásolni), és sokan közülük nem értik, a Sonynak mi gondja volt velük.

Az Aibo robotkutya első változatát a Sony 1999-ben jelentette meg, azóta 45 ezer darab kelt el belőle. 2000 novemberében egy továbbfejlesztett, olcsóbb változat is a japán boltok polcaira került, ezeket pedig idén ősszel két új változat, a ”Latte” és ”Macaron” névre hallgató harmadik generációs modellek követték.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés