Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel csökkenti flashmemóriáinak méretét

Laptop

Az Intel csökkenti flashmemóriáinak méretét

A chipgyártó óriás egy új technológia alkalmazásával 2002 első felére képes lesz flash memória chipjeinek méretét durván ötven százalékkal csökkenteni.

Az Intel frissen bejelentett 3-Volt Advanced+ Boot Block elnevezésű flash memória chipjei a 0,18 mikronméter csíkszélességű elődöktől eltérően már 0,13 mikronos gyártási eljárással készülnek majd.

Ezeket – és a flashmemóriákat általában – mobiltelefonokban, kézi számítógépekben, digitális walkmanekben, illetve digitális fényképezőgépekben alkalmazzák.

A méret csökkentésével a gyártóknak lehetőségük lesz arra, hogy ezekbe a kisméretű eszközökbe az eddiginél nagyobb mennyiségű memóriát pakoljanak bele. Folyamatosan bővül például a mobiltelefonok memóriája. A múlt évben még átlagosan 16 megabites tárral voltak ellátva, ez az idei évre már 32 megabitre növekedett, jövőre pedig minden bizonnyal eléri majd a 64 megabitet.

Az Intel 3-Volt Advanced+ Boot Block flash memóriáiból jelenleg csak a 32 megabites változat mintapéldányai érhetők el. Ennek gyártása a jövő év második negyedévében fog megkezdődni, míg a 64 megabites chipeket a jövő év végén kezdik majd gyártani. Tízezer darabos rendelés esetén a 32 megabites memória ára 11 dollár, a másiké pedig 19 dollár lesz.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés