Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Apple bejelentette iPod zenelejátszóját

Laptop

Az Apple bejelentette iPod zenelejátszóját

Az Apple bejelentette vadonatúj termékét, egy pehelykönnyű, 5GB-os tárkapacitású MP3 walkmant.

Az iPod 10 órás folyamatos működésre képes saját lítium-polimer akkumulátoráról, amely ugyebár bármikor tölthető, amikor csak akarja a felhasználó. A terméket 20 perces (!) rázkódásvédelemmel látták el, a benne lévő 5 GB-os háttértáron pedig igazán sok MP3 zene elfér.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a lejátszó csak és kizárólag FireWire csatlakozóval rendelkező Macintosh számítógéppel (Mac OS 9 vagy X és iTunes 2) együtt használható, ennek hiányában a zenét nem lehetséges feltölteni a 399 dollárba kerülő eszközre.

Az iPod 160×128 pixeles háttérvilágításos kijelzővel rendelkezik, amelyen az aktuálisan lejátszott előadó nevét, a szám- illetve az album címét tudja megjeleníteni. A FireWire porton keresztül a hivatalos adatok szerint 10 perc alatt feltölthető 5 GB zene a lejátszóba.

Az iPod képes lejátszani az MP3, AIFF és WAV formátumban tárolt hanganyagot, valamint képes akár 320 kbps-os (VBR is!) MP3 zenék lejátszására is. Saját belső programja frissíthető, így a termék később képessé tehető más zenei formátumok támogatásra is. Az iPod menüje az angol, német, francia és japán nyelveket egyaránt támogatja. A termék méretei: 6,1×10,2×1,98 centiméter, súlya 185 gramm.

Az iPod az Egyesült Államokban november 10-től, Magyarországon pedig november végétől lesz megvásárolható.

A lejátszó bemutatása mellett az Apple bejelentette iTunes 2 nevű zenelejátszó alkalmazását, amely többek között integrált iPod-támogatással is rendelkezik és november elejétől ingyenesen letölthető lesz az Apple weblapjáról.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés