Connect with us
Hirdetés

technokrata

Flash-mentes lejátszó a Compaq-tól

Laptop

Flash-mentes lejátszó a Compaq-tól

A Compaq Computer október 22-én bejelentette, hogy két új, flashmemória nélküli lejátszót dob piacra, melyek lemezt használnak a zenei anyagok tárolására.

A CD alapú tárolás egyik előnye, hogy sokkal olcsóbb, mint a flash memória.

A kisebbik változat 99 dollárért kapható, az iPaq Personal Mini-CD Player PM-1 nevet viseli és hatórányi hanganyag tárolására alkalmas, egy normál CD-hez viszonyítva fele akkora lemezen. A nagyobbik verzióért 169 dollárt kérnek és körülbelül húszórányi zenei anyag tárolására alkalmas egy normál CD-n.

Mindkét eszköz kezeli a CD-R, CD-RW és a CD media formátumot, emellett az MP3 és a Windows Media file-ok támogatása sem maradt ki. A készülékek akkumulátorral kerülnek forgalomba, a nagyobb példányok beépített FM rádióval is rendelkeznek.

Jelenleg a legtöbb hordozható lejátszó flash memóriában tárolja a zenéket, de az előzetes számítások szerint 2003-ra túlsúlyba kerülnek a kompakt lemez alapú megoldások.

A Compaq-nak egyébként nem ez az első hordozható digitális lejátszója, már régebb óta piacon van az iPaq Personal Audio Player PA-2 típusú, flash alapú berendezés, valamint egy otthoni digitális audió vevő, az iPaq Music Center, ami merevlemezt használ a zenék tárolására.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés