Connect with us
Hirdetés

technokrata

SAS adatbányászati megoldás az APEH-nál: reszkessetek adócsalók!

Laptop

SAS adatbányászati megoldás az APEH-nál: reszkessetek adócsalók!

A SAS Institute adatbányászati megoldása támogatja az APEH kockázati tevékenységével kapcsolatos fejlesztéseit.

A SAS Institute bejelentette, hogy létrejött egy szerződés az APEH és a SAS Institute között az APEH külső kockázatkezelési rendszerének kiépítésére, amelynek segítségével az adóhatóság saját birtokában lévő adataira támaszkodva, matematikai-statisztikai módszerek alkalmazásával vizsgálja az adófizetési fegyelmet.

Az adatbányászati szoftver (SAS Enterprise Miner), mely biztosítja a hátteret a tényezők vizsgálatához, lehetővé teszi a modellek folyamatos karbantartását és kiterjesztését. A hazai vezető pénzintézetek közül már többen az Enterprise Miner szoftvert használják az analitikus CRM projektjeik támogatására.

A funkcionalitás, az adatelérési sebesség, a futási idő, az üzleti problémára adott válasz hatékonysága olyan jellemzők, amelyek kulcsfontosságúak, amennyiben egy intézmény életének és környezetével való kapcsolatának számos területét kívánja elemezni. – jelentette ki Musza István a SAS Magyarország igazgatója.

Az Enterprise Miner további előnye, hogy könnyen telepíthető és beilleszthető bármilyen informatikai rendszerbe, illetve a tágabb értelemben vett adatbányászati folyamat teljes körét biztosítja. Integráltsága a SAS-rendszer többi komponenseivel biztosítja a különböző adatforrások közvetlen elérését, az adatbányászatot megelőző adatmanipulációk hatékonyságát. Prezentációs és dokumentációs automatizmusokkal rendelkezik, valamint lehetőséget biztosít a modellek összehasonlítására, a legjobb modell kiválasztására, illetve modellek kombinálására.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés