Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mostantól egy fülhallgató áráért lehet 3D nyomtatónk!

3DPrint

Mostantól egy fülhallgató áráért lehet 3D nyomtatónk!

14 ezer forintért kínál 3D nyomtatót egy startup.

Bár a 3D nyomtatás évről évre olcsóbbá válik, azért nem mondhatnánk, hogy az átlagember szórakozásáról lenne szó, hiszen mindeddig a legmegfizethetőbb példányok ára is több százezer forintra rúgott. Ezen változtat most a 101Hero, a Kickstarteren pénzt gyűjtő csapat ugyanis alig 49 dollárt (13900 forint) kér el egy alap 3D nyomtatóért.

3dnyomtatas

A startup által készített eszköz alig 10 cm magas és 15 cm széles, a súlya pedig nem haladja meg az 1,8 kg-ot. A professzionálisnak tehát semmiképpen sem nevezhető készülék alaposan megmozgatta a rajongók fantáziáját, hiszen a gyűjtés alatt 400 ezer dollárt (110 millió forint) jött össze. A készüléket szerencsére nemcsak szakértők használhatják majd, hiszen a gyártó által készített modelleket memóriakártyára mentve egy pillanat alatt mi is elindíthatjuk a nyomtatást, ehhez csak csatlakoztatni kell a kártyát.

Aki már maga is tervezgetne, annak egy drágább verziót kell választania, ugyanis a kínálatban olyan verziók is helyet kaptak, amelyek a géppel összekötve egyedi terveket is elkészítenek. Az első példányokra októberig kell várni, ekkor derül ki, hogy mennyiben életképes ez a termék.

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További 3DPrint

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés