Connect with us

technokrata

Majdnem a britek felét eléri a 4G

Dotkom

Majdnem a britek felét eléri a 4G

Az Everything Everywhere nevű brit szolgáltató a lakosság 45 százalékát eléri a 4G-s mobilinternetjével.

A nemrég indult EE, melyet többek közt Kevin Bacon-nel is hirdetnek a szigetországban, bejelentette, hogy olyan jól haladnak a munkálatokkal, hogy már a lakosság 45%-át elérték az LTE sebességű mobilinternet szolgáltatásukkal.

Ez azért is bámulatos teljesítmény, mivel szeptember közepén derült ki egyáltalán, hogy két brit mobilszolgáltató, a T-Mobile UK és az Orange UK összeállt az EE nevű cégben és közösen fejlesztenek egy LTE-hálózatot. Az internetjük azonban nem olcsó, ugyanis egy SIM kártya akciósan jelenleg 16 ezer forintba kerül, ami magában foglal havi 20 GB adatforgalmat. Csakhogy ebben még nincs készülék, mint ahogy az a tény, hogy a lakosság közel felét elérik, még nem jelenti azt, hogy két nagyváros között is van lefedettségük. A 45% jelenleg 27 nagyvárost és várost jelent, ahol az összlakosság majdnem fele él. 2014-re a számítások és az EE reményei szerint már 98%-os lesz a populációs elérés.

ee4G

Eközben a rivális szolgáltatók, a Three, a Vodafone UK és az 02 jelenleg még csak vár a frekvenciapályázat eredményhirdetésére, melynek aukciója január 23-án vette kezdetét, vagyis jelentősen le vannak maradva az EE mögött.

lte-coverage

Hogy itthon mi a helyzet? Egyedült csak a T-Mobile-nak van LTE lefedettsége, zömmel a nagyobb településeken és azok környékén. Budapest már teljesen lefedve, Dél-Magyarország teljesen kuka, mint ahogy az Északi- Középhegység is. Ettől függetlenül dicséretes  hogy legalább az egyik szolgáltató halad a korral. A Telenor valamiért a 3G-ben hisz és továbbra is fejlesztgeti a Hipernetnek nevezett hálózatát.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin