Connect with us

technokrata

Ellopták az Xperiád? Nincs minden veszve!

Dotkom

Ellopták az Xperiád? Nincs minden veszve!

A Sony hamarosan elindítja a „My Xperia” szolgáltatását, mely lokalizálja az elhagyott vagy ellopott készülékeket.

A Sony bejelentette, hogy elindítja a My Xperiát, melyen keresztül a beregisztrált készülékeket könnyedén megtalálhatjuk, függetlenül attól, hogy ellopták vagy véletlenül egy kávézó asztalán hagytuk. A My Xperia számos opciót kínál a felkutatásra, így megmutatja a készüléket egy térképen, hangot adhat ki a készülékünk, melyet, ha meghallanak mások, talán lépnek az ügy érdekében, például ártalmatlanná teszik a tolvajt (na persze). De akár távolról lezárhatjuk a készüléket, hogy adatainkhoz illetéktelenek nem tudnak hozzájutni. Ha nagyon muszáj, akkor konkrétan mindent le tudunk törölni a készülékről és a microSD-ről is, vagyis egyfajta factory reset megy végbe a telefonon.

my_xperia-1024x552

A szolgáltatás, mint ahogy már megszokhattuk, nem indul gördülékenyen. Sajnos egyelőre a minimum követelmény az Android 4.0 megléte, ahhoz, hogy ez érjen is valamit, kell majd hozzá applikáció is, melyet majd a Sony az saját frissítő központján keresztül küld szét az egyes Xperia modellekre.

A My Xperia nem egyedi ötlet, az Apple évek óta használja a Find My iPhone alkalmazást, melyet az AppStore-ból lehet elérni és pontosan képes lokalizálni, hogy merre is található a készülékünk, elég, ha az be van kapcsolva. És ne felejtsük, kikapcsolt állapotban még tölteni se lehet a készüléket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin