Connect with us

technokrata

Mit szeretne a gyerek Karácsonyra?

Dotkom

Mit szeretne a gyerek Karácsonyra?

Míg régen a Lego és a Barbie volt a menő, ma már az iPad és a frissen megjelent Nintendo Wii U. Az alábbiakban adunk pár ötletet, az öröm pedig felhőtlen lesz.

Hol van már az az időszak, amikor a gyerek boldogan játszott a fa alatt a tűzoltóautóval vagy az akciófigurával. Amikor másnap az apukával együtt szerelik össze a Karácsonyra kapott biciklit. A Nielsen kutatása szerint a gyerekek már rég nem ilyenekre vágynak, nemhiába, az internet és a média enyhén eltorzult értékvilága azt sugallja, hogy a táblagép, a játékkonzol és az okostelefon a király, nem a Barbie ház. Lego helyett Angry Birds plüssfigura, leginkább maga a játék az ajándék a gyerek új iPhone-jára.

No de mire is vágynak a 6-12 éves gyerekek?
Az első helyen az iPad van, 48%-uk ezt jelölte be elsőnek, vagyis minden második gyerek az Apple táblagépére vágyik. Második helyen a Nintendo újdonsága, a Wii U került 39%-al, őt követi még három Apple termék, az iPod Touch, az iPad Mini és az iPhone. Ha a szülő tökéletes ajándékot szeretne adni 7 éves gyermekének, akkor a Nielsen felmérése szerint egy millió forintot érdemes máris félretenni a fizetésünkből. Érdekesség, hogy a PS3, az Xbox 360 vagy a PSP és az egyéb kézikonzolok a középmezőnyben kaptak csak helyet.

És mire vágyik a tinédzser?

Nem meglepő módon, ha be akarunk vágódni a gyereknél, akkor 1 az 5-höz az arány, hogy örülne egy iPad-nek vagy egy komplett számítógépnek. Nem sokkal vannak lemaradva az egyéb, nem iOS-es táblagépekre vágyók tábora is, játékkonzolok közül itt is a Nintendo Wii U az álmok netovábbja. Mindkét korosztály az Apple TV-nek örülne a legkevésbé, a tinédzsereknek már nem nagyon kellenek kézikonzolok, inkább vegyünk nekik egy óriási Smart TV-t vagy egy iPhone-t.

De semmiképpen se tedjük ezt gyerkőcünkkelSzólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin