Connect with us

technokrata

A Nokia bemutatta felhőalapú térképszolgáltatását, a Nokia Here-t

Dotkom

A Nokia bemutatta felhőalapú térképszolgáltatását, a Nokia Here-t

Androidra, iOS-re, mindenre!

A Nokia leleplezte a felhőbe ágyazott térképszolgáltatását, mely komoly riválisa lehet a jövőben a Google Maps-nek. A Nokia Here adatküldő járművekkel és a felhasználói adatbázisokból-tapasztalatokból tartja frissen a jövőben a szolgáltatását. A Nokia Here ráadásul bármilyen platformon elérhető és élvezhető. A jövőben a Here teljes értékű GPS szolgáltatást fog nyújtani, legyen az gyalogos, autós vagy tömegközlekedési.

Láthatóak lesznek a POI-k (Point-of-Interest, vagyis figyelemre érdemes helyek), valós forgalmi állapotot fog mutatni az utakon (dugófigyelő). A Here.com-on szerkeszthetjük a térképünket a Map Creator-ral, információkat adhatunk hozzá. hamarosan érkezik iOS-re és Androidra is a Here, bár az Apple-nek először le kell nyelnie a békát vele kapcsolatban, addig nem lesz letölthető.

Az iOS app esetében a megjelenéskor biztosra vehető (ha megjelenik), hogy lesznek benne offline térképek, hangalapú navigálás és tömegközlekedési információk. Nos, ha valakinek nem lenne tiszta az, hogy mit is használjon Apple Maps helyett iOS 6-on, akkor a válasz egyértelmű: Nokia Here-t.

Ha ellátogatunk a Here.net-re, akkor láthatjuk, hogy a tömegközlekedés kiválóan működik Budapesten, viszont Ausztriánál véget ér a dugófigyelés.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin