Connect with us

technokrata

Jubilált a magyar Android Workshop

Dotkom

Jubilált a magyar Android Workshop

Az Androidban rejlő üzleti lehetőségeket járták körül a résztvevők és az előadók a Telenor tizedik Android Workshopján.

A Telenor immáron tizedik alakalommal rendezte meg Android Workshopját, amelyen ezúttal egy komolyabb témát, az Android üzleti vonatkozásairól beszélgettek a résztvevők. Az androidos készüléket használók száma továbbra is dinamikusan nő Magyarországon, a Telenor csoport adatai szerint 2012 májusában már több mint 260 ezer felhasználó rendelkezett hazánkban a Google operációs rendszerét futtató mobillal. Hasonló dominanciát mutatnak a Statcounter adataiis, mely szerint májusban a hazai okostelefonok több mint 50%-a volt androidos. Ez pedig a fejlesztők számára is óriási lehetőségeket tartogat, egyre több kisvállalkozás foglalkozik okostelefon alkalmazások fejlesztésével. A megrendelők között pedig ott találjuk a Telenort is, hiszen a mobilszolgáltató a tavalyi év után idén is meghirdette Androideák ötletpályázatát, melynek eredményeként újabb magyar nyelvű applikációk kerülnek majd a Google piacterére.

A Dobozban megrendezett, Android Workshop Developer eseményen a vendégek Takács Zoltántól, a Telenor termék és innovációs igazgatójától megtudhatták, hogy a mobilszolgáltató ügyfelei számára a nyár folyamán elérhetővé válik a Telenor saját polca a Google Playen. A „Telenor polcon” a szolgáltató saját fejlesztésű alkalmazásai – a Kétkerék Kerékpáros app, a Magyar Alkalmazások, az Autópálya Matrica és az ADDODA. – mellett további ingyenesen letölthető applikációk is helyet kapnak majd.

Az érdeklődők emellett az Adobe szakértőjétől a gyors és egyszerű Android fejlesztés trükkjeiről hallhattak, a Stereobold és a Gerilla Group vezetői pedig saját történetüket mesélték el arról, hogy miként indultak el a programozói pályán és hová jutottak el mostanáig. A Sanoma Nemzetközi Mobilfejlesztési Központjának vezető fejlesztője a megrendelő szemszögéből mutatta be, hogy egy-egy alkalmazás kapcsán milyen elvárásai vannak a megbízónak, míg a Digital Natives szakértője a fejlesztés legapróbb lépéseibe engedett betekintést.

Klikk a galériáértSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin