Connect with us

technokrata

Olcsóbb lesz a roaming a magyar percdíjaknál?

Dotkom

Olcsóbb lesz a roaming a magyar percdíjaknál?

Az Európai Parlament júliustól jelentősen csökkenti a megabájtonként és percenként fizetendő összeg felsőhatárát.

Az EU határain belül több lépcsőben csökken a roaming díja, erről tegnap már hírt adtunk, de júliustól nem kell félni attól sem, hogy több százezer forintos telefonszámlát internetezünk össze, ugyanis annak felső határa is maximalizálva lett.

Július elsejével (a legtöbb nyugati országban innentől szokás kivenni a nyári szabadságot) a turista megabájtonként maximum 70 euro cent+ÁFA-ért lájkolhatja a Wikitechen kedvenc hírét. Itt nem áll meg a fejlődés, ugyanis egy évre rá már csak maximum 45 euro centet kell fizetni megánként, 2014-re pedig ez az összeg 20 euro centre fog csökkenni. A hagyományos roaming hívás és SMS-ezés 2014-re 19 és 6 euro centre fog mérséklődni, így lassan olcsóbb lesz, mint az itthoni percdíjak. Ne felejtsük el, hogy ez az EU-n belüli díjszabás, ha például a nemsokára taggá váló Horvátországban vetemednénk arra, hogy hazatelefonálunk vagy mobilinternetezünk még a csatlakozása előtt, akkor bizony horrorszámla is lehet a vége.

Ha azt vesszük, hogy jelenleg a 19 euro cent, mely maximális roaming percdíj lesz 2014-ben, jelenleg 55 forint, a 9 euro cent pedig mindössze 17 forint, érdemes lesz meggondolni, hogy tartsunk-e magunknál külföldi előfizetést, mely az itthoni viszonylatban is átlagosnak mondható. Pláne akkor, ha annak az esélyét is belevesszük, hogy a percenkénti két forintos távközlési adót a szolgáltatók átháríthatják az ügyfelekre.

Az EU által jóváhagyott árplafon a lakossági roaming hívásdíjaknál (ÁFA nélkül)

1 EUR – 290.396 HUF, 2012.05.11-i árfolyamon számolva a www.xe.com oldalon. A táblázat megtalálható az Európai Parlament oldalán.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin