Connect with us

Hirdetés

technokrata

Védjük meg adatainkat az okostelefonunkon!

Dotkom

Védjük meg adatainkat az okostelefonunkon!

Jó, de hogyan? Erre az egyik legjobb megoldást kínálja az ESET Android platformon (is).

Az ESET bejelentette, hogy mától elérhető a Google Playen az Androidos hordozható eszközökre szánt ESET Mobile Security for Android legújabb verziója. Az ESET és a Google Play együttműködésével a felhasználók sokkal kényelmesebben juthatnak hozzá a cég androidos telefonokra fejlesztett biztonsági megoldásához, ugyanis a termék legújabb verziója már nemcsak telefonokon, hanem táblagépeken is biztosítja a megszokott védelmet. A táblagépekre kifejlesztett verzió esetében, már közvetlenül a menüből elérhető az a nyelv beállítás, amely 25 lokalizált nyelvopciót kínál fel a felhasználók számára. Természetesen a szoftver mindazon funkciókkal is rendelkezik, amelyek a korábbi verziójú ESET Mobile Security-t népszerűvé tették, ezek közé tartozik a kéretlen SMS/MMS szűrés, a lopásgátló modul GPS helymeghatározással, a SIM kártya azonosítás, a Táv-lezárás és a Táv-törlés is.
 Az OSBT globális kutatási projektből – amely az online biztonsági márkák követésével foglalkozik – kiderül, hogy az összes internet felhasználó 36 %-a okostelefonon keresztül kapcsolódik  a világhálóra, 19%-uk mobiltelefont, 10%-uk pedig táblagépet használ. A Gartner felmérése szerint 2011 utolsó negyedévében az okostelefon eladások 50,9 %-a Android operációs rendszerű telefont érintett.

Az ESET Mobile Security for Android tulajdonságai:
– Egyedülálló viselkedésalapú érzékelés: Gyanús tevékenység érzékelésekor a telefon jelzi a veszélyt.
– Lopásgátló modul: Több biztonsági szűrő is segíti a felhasználót a telefonon tárolt adatmennyiség megőrzésében, abban az esetben, ha a készüléket ellopják, vagy a tulajdonos elveszíti. A GPS helymeghatározás képes az eltűnt készüléket egy másik telefonról küldött „távparancs”segítségével lokalizálni. A Táv-lezárás funkcióval a készülék lezárható, megakadályozva a jogosulatlan felhasználók hozzáférését az okostelefon adataihoz, míg a Táv-törlés funkció egy egyszerű SMS parancsra reagálva törli az összes tárolt adatot. A SIM kártya azonosítás funkcióval a felhasználó egy olyan listát állíthat össze, amelyen megbízható felhasználók okostelefon/táblagép SIM kártyáit sorolja fel. Illetéktelen SIM kártya behelyezésekor a készülék automatikusan értesítést küld, szöveges üzenet formájában egy megadott alternatív telefonszámra (GSM telefon).
-Kéretlen SMS/MMS szűrés: Testre szabható lista alapján szabályozható, hogy mely feladóktól érkezhet SMS/MMS üzenet, és melyektől nem, és egyszerűen blokkolhatók az ismeretlen számról érkező üzenetek.
– Hívás blokkolás: Blokkolja a kéretlen hívásokat mindkét irányban. Hatásos eszköz a gyermekeiket ellenőrizni kívánó szülők kezében.
– Értesítendő címzettek: Lehetőség van egy vagy több megbízható telefonszám megadására, amelyek riasztási SMS üzenetet fogadhatnak abban az esetben, ha ismeretlen SIM kártyát helyeznek a telefonba. Adott esetben az elfelejtett jelszót nemcsak a felhasználó, hanem a megbízott barát, ismerős, családtag is megváltoztathatja.
– Biztonsági vizsgálat beépített feladatkezelő segítségével: Minden fontos telefonfunkcióról információt nyújt, beleértve a töltöttségi állapotot, a szabad lemezterületet, a futó folyamatokat, továbbá Bluetooth és a készülék láthatóság funkció is elérhető az eszköz használatával.
– Új, átgondolt felhasználói felület: Androidhoz és a Google Play áruházhoz igazított grafikus elemek.
– Uninstall Protection   ̶  Eltávolítás elleni védelem: Jogosulatlan felhasználó nem törölheti az ESET Mobile Security-t a mobil eszközről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés