Connect with us

technokrata

Piaci körkép: első helyen az androidos böngésző

Dotkom

Piaci körkép: első helyen az androidos böngésző

A PC-n az Internet Explorer a legnépszerűbb böngésző, de a Chrome és a Firefox is népes táborral büszkélkedhet. De mi a helyzet az okostelefonok és a táblagépek piacán?

A mobil eszközökre írt és használt böngészők esetében azt gondolhatnánk, hogy minden esetben az a legnépszerűbb, amit alapból kapunk a gyártótól. Így az iPhone esetében a Safarit, Android esetén az androidos böngészőt vagy Windows Phone esetében az Internet Explorer-t használjuk a leginkább. Nos, ez eddig sem volt így, ugyanis az eddigi piacvezető böngésző az Opera volt, melynek sokáig sikerült is megőrizni a pole pozícióját, sőt mi több, a grafika szerint közel egy éven át abszolút első volt, egészen mostanáig.

Bár egy időben az iPhone sajátja volt a második leginkább használt böngésző, most be kell érnie a harmadik hellyel. A grafikonból kilátszik, hogy az androidos böngésző, bár voltak kisebb kilengései, leginkább az egyre növekvő táborával büszkélkedhet és sikerült egy év alatt elérnie, hogy a tavaly mért 15.49 százalékról (mely még a Nokia piaci része alatt volt), felduzzadjon 22.67 százalékra. Érdekes még, hogy tavaly ilyenkor az Operát használók tábora kevesebb volt, mint jelenleg, ez mégis kevés ahhoz, hogy megtartsa az első helyet. A grafikon alapján az is kitűnik, hogy az iOS-es Safari is hamarosan legyűri az Operát (mindössze fél százalék a különbség:21.06%-21.7% az Opera javára), ráadásul az elmúlt három hónapban hasonló ütemben növekedett az azt használók tábora, mint az Androidé. A nagy vesztesek a Nokia (11.24%) és a BlackBerry (6.53%) bőngészői.

A jövőben még nagyobb verseny fog kialakulni a mobilszörfözés piacán, ugyanis még jön az ARM-os Windows 8, mely így belép a táblagépek világába az Internet Explorerrel, és a Chrome mobil verziója és várat még magára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu