Connect with us

Hirdetés

technokrata

Összeházasodott a Nokia és a Microsoft

Dotkom

Összeházasodott a Nokia és a Microsoft

A Nokia és a Microsoft megállapodást írtak alá egy társulásról, melynek eredménye egy új globális mobil ökoszisztéma lesz, amely hasznosítja mindkét vállalat egymást kiegészítő eszközeit, erősségeit.

Amellett, hogy megegyeztek együttműködésük feltételeiben, mint például a közös hozzájárulás az új ökoszisztéma fejlesztéséhez, a Nokia és a Microsoft jelentős előrelépésről számolt be az első olyan Nokia termékek fejlesztésében, melyek tartalmazzák a Windows Phone-t. Az alkalmazottak közül már több százan bekapcsolódtak a közös tervezésbe, mivel a két vállalat együttműködik egy új Nokia készülék-portfolió fejlesztésében. A Nokia megkezdte továbbá a kulcsalkalmazások és szolgáltatások portolását, hogy azok működjenek Windows Phone-on is, emellett pedig közösen igyekeznek elérni a független alkalmazásfejlesztőket.

„Egy mindkét fél számára előnyös együttműködést hoztunk létre – mondta Stephen Elop, a Nokia Corporation elnök-vezérigazgatója. – Az, hogy az erősségeink kiegészítik egymást, és hogy ez az egyesített ajánlat versenyképes, megalapozza a jövőbeni kapcsolatunkat.”

„Megállapodásunk jó az iparágnak – mondta el Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. – A Nokia és a Microsoft együtt gyorsabban fog fejleszteni, így még jobb lehetőségeket tudunk biztosítani a fogyasztóinknak és partnereinknek, hogy ők is osztozzanak ökoszisztémánk sikerében.”

A két vállalat kapcsolata az alábbi négy átfogó terület köré rendeződik:

1. A kiegészítő szolgáltatások egyesítése, melyek igazán egyedülállóvá teszik az együttműködést, mint például:

– A Nokia biztosítja a térképszolgáltatást, a navigációt és bizonyos helyspecifikus szolgáltatásokat a Windows Phone ökoszisztémához. A Nokia a fejlesztését a Windows Phone platformra építi az olyan területeken, mint a képalkotás, miközben hozzáadja szakértelmét a hardvertervezés és a nyelvi támogatás területén, valamint segíti a Windows Phone platform fejlesztését. A Microsoft biztosítja a Bing search szolgáltatásokat a Nokia készülékportfoliójához, valamint egyesítik erőiket a hatékonyság, a reklám, a játékok, a közösségi média és számos más szolgáltatási területen is. A navigáció egyesítése a reklámmal és a kereséssel lehetővé teszi a Nokia navigációs eszközeinek jobb pénzügyi kihasználását, valamint a reklámbevételek teljesen új formáit jelenti majd.

– A fejlesztők közös megnyerése és közös alkalmazás kínálat az új helyi és globális alkalmazások létrehozáshoz, beleértve a Windows Phone fejlesztői regisztráció ingyenessé tételét minden Nokia fejlesztő számára.

– Egy új Nokia-márkanevű globális alkalmazás-áruház hasznosítja a Windows Marketplace infrastruktúrát. A fejlesztők megjelentethetik és terjeszthetik alkalmazásaikat egyetlen fejlesztői portálon keresztül többszáz millió fogyasztónak, akik Windows Phone-t, Symbiant és Series 40 készülékeket használnak.

– A Nokia szakértelmének kiaknázása a szolgáltatói számlázásban annak érdekében, hogy a Windows Phone ökoszisztéma résztvevői kihasználhassák a Nokia számlázási megállapodásait 36 piac 112 szolgáltatójával.

2. A Microsoft folyamatos jogdíjban részesül a Nokiától a Windows Phone platformért, az első Windows Phone-t tartalmazó Nokia termékek szállításától kezdve. A jogdíj-kifizetések versenyképesek, és tükrözik a nagy mennyiségeket, melyeket a Nokia várhatóan leszállít, valamint egyéb, a tervezéssel kapcsolatos megfontolások sorát, mely mellett mindkét vállalat elkötelezett. Azzal, hogy a Microsoft biztosítja a Windows Phone platformot a Nokiának, lehetővé teszi a Nokia számára, hogy jelentősen csökkentse a működési költségeket.

3. A Nokia és a Microsoft megállapodásának, valamint a Nokia hozzájárulásainak egyedülálló természetét elismerve, a Nokia több milliárd dollárnyi kifizetésben részesül majd.

4. Szellemi tulajdonjog. A Nokia jelentős kifizetésekhez jut majd a megállapodás értelmében.

Most, hogy aláírták a megállapodást, mindkét vállalat felveszi a kapcsolatot az operátorokkal, fejlesztőkkel és egyéb partnerekkel, hogy segítsék az iparági szereplőknek megérteni, hogy milyen előnyökkel járhat számukra, ha csatlakoznak az új ökoszisztémához. Ezzel párhuzamosan a Windows Phone-alapú Nokia termékek fejlesztése folytatódik, azért hogy biztosítsák a készülékek leszállítását 2012-ben. Mindkét vállalat részéről kölcsönös az elkötelezettség, és ez összhangban van azzal a szándékkal, hogy erre a hosszú távú, stratégiai partnerségre építve egy új ökoszisztémát hozzanak létre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés