Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szög a Windows Vista koporsójába

Dotkom

Szög a Windows Vista koporsójába

A Windows Vista SP1 támogatásának megszűnésével a Windows frissítését javasolja a Microsoft.

Másfél hónap múlva, július 12-én ér véget a Windows Vista 1. szervizcsomagjának (SP1) támogatása. A Microsoft a Windows 7-re vagy újabb szervizcsomagokra való frissítést javasolja ügyfeleinek.

Azok a Windows verziók, amelyek támogatása megszűnik, nem kapnak több programfrissítést a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Ez vonatkozik azokra a biztonsági frissítésekre is, amelyek célja, hogy a számítógépet megóvják az ártalmas vírusoktól, kémprogramoktól és a személyes adatok eltulajdonítására alkalmas egyéb kártevőktől. Aki számítógépét még a támogatás befejeződése előtt frissíti, gondoskodhat arról, hogy az naprakész maradjon, és megkapja a szükséges és ajánlott biztonsági frissítéseket.

A hazánkban immáron minden negyedik számítógépen megtalálható (25,6%) Windows 7-re való átállás Windows Vistáról frissítéssel is történhet a fájlok, a beállítások és a telepített programok megtartásával. Annak, aki nem tervezi az átállást, a Microsoft a legfrissebb, 2. szolgáltatáscsomag telepítését javasolja, hogy a biztonsági frissítéseket és programfrissítéseket továbbra is megkapja számítógépére.

Aki a Windows Vista SP1-es verzióját használja a támogatási időszakok lejártát követően is, annak számítógépén a Windows a megszokott módon fog elindulni és működni, de rendszerfrissítések hiányában sebezhetőbb lehet az újonnan megismert biztonsági réseken keresztül érkező esetleges támadásokkal szemben.

További információ a Microsoft honlapján található.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés