Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fontos frissítést kapott a PS5 és az Xbox Series

xbox

Geek

Fontos frissítést kapott a PS5 és az Xbox Series

FORRÁS: ALTEREDSNAPS / PEXELS

Fontos frissítést kapott a PS5 és az Xbox Series

A PlayStation 5 legújabb szoftverének nagy fejlesztése, hogy a telepítése után végre képes natívan 2560×1440 pixeles képet kiadni magából a konzol, ami feltűnően javíthatja a képminőséget az olyanoknál, akik tévé helyett 1440p felbontású monitorral használják a konzolt.

Sajnos a megszokott Full HD és 4K felbontásoktól eltérően az 1440p-s használat során egyelőre nem érhető el a dinamikus képfrissítési sebesség (VRR), ami egyes játékokban darabosabb érzetet keltő mozgásokhoz vezethet. Viszont jó hír, hogy az 1440p-s felbontást közvetlenül nem támogató játékoknál a 4K-s képet fogja alacsonyabb felbontásúra leskálázni a PS5.

A szoftverfrissítés további fejlesztései, hogy lehetőség van a nyitólapon listákba szervezni a játékokat, legfeljebb 15 lista hozható létre, egyenként maximum 100 játékkal. Itt-ott további apró-cseprő kényelmi fejlesztések történtek, például elindíthatóak a játékok a csevegőfelületről, és ugyanitt lehetőség nyílik matricák és hangüzenetek küldésére is.

Mindeközben az Xbox Series konzolokra is régóta várt fejlesztés érkezett, a hangcsevegés során a gépek képessé váltak kiszűrni a légzéshez, kattintásokhoz, háttérben szóló zenéhez hasonló zajokat, ezek nagyon zavaróak tudnak lenni a beszélgetések és a közös játék során.

Forrás: ORIGO

További Geek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés