Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezeket a játékokat keresik leginkább karácsonyra

karácsonyi

Dotkom

Ezeket a játékokat keresik leginkább karácsonyra

Ezeket a játékokat keresik leginkább karácsonyra

Rengeteg karácsonyfa alá kerülnek idén társasjátékok és kreativitást, képzelőerőt fejlesztő játékok az eMAG eladási statisztikái alapján.

Taroltak a LEGO adventi kalendáriumai novemberben és december elején, de népszerűek a pókemberes, tapadókorongot lövő kesztyűk is. Több mint 2,2 milliárdért vettek játékokat az eMAG vásárlói november elseje óta.

A karácsonyi szezonban mindig megugranak a játékeladások az eMAG-on: idén november elseje óta több mint 2,2 milliárd forintot költöttek a vásárlók különböző játékokra, és az ünnepi dekorációk is fogynak: a fényfüzéreket, karácsonyfadíszeket és műfenyőket is keresik az ügyfelek.

Karácsonyfadíszekre idén átlagosan 4,3 ezer forintot költenek a látogatók, az eladási számok alapján 2022 ünnepi színe egyértelműen a piros és az ezüst. Az eMAG ügyfelei jellemzően bruttó 5 ezer forintért vesznek idén fényfüzéreket, a legnépszerűbbek a jégcsapformájú, illetve a fényfüggöny jellegű termékek. Idén a 90-150 centis műfenyők a legkelendőbbek Magyarország legnagyobb online kereskedőjénél, a Nordmannra hajazó változatokat kedvelik legjobban a vásárlók.

De mi kerül a fa alá?

Az építős karácsonyi ajándékok dominálnak idén az eMAG felhasználói körében, a legtöbben LEGO szetteket szereznek be, ezen belül is a Star Wars, a Harry Potter, illetve az Icons virágos tematikáját teszik a kosarukba. Emellett a Jóbarátok-készletek és a Technics is népszerű, az építőjátékok kategória négyszer akkora forgalmat generál, mint a második helyezett. Erre a kategóriára egyébként átlagosan 17 500 forintot költenek az emberek idén.

A társasjátékok iránt is hatalmas a kereslet, a pszichológiára és önismeretre építő társasok a tavalyi évhez képest nagyobb szerepet kapnak idén, de nem beszélhetünk kiemelten népszerű címekről, az egyszerűbb kártyajátékoktól a partijátékokon át a bonyolult, stratégiai játékokig vegyesen választanak a vásárlók, jellemzően hatezer forint környékén.

A plüssállatok a sor végén kullognak

Érdekes fejlemény, hogy az elmúlt években szinte láthatatlan retro kézikonzolok idén újra előkerültek, a Tetris és a Sup X kézikonzolok egyaránt látható eladásokat produkálnak, ahogy a szuperhősös játékok is keresettek: jól fogy például a Pókember kesztyű, amivel tapadókorongokat lehet kilőni, de a képzelőerőt fejlesztő egyéb szerepjátékok (gyerekkonyhák, műhelyek, orvosi-, kertész- vagy takarítókészletek) összességében feljöttek a képzeletbeli top10-es lista harmadik helyére, a plüss kategória pedig csak a kültéri játékokat tudta megelőzni az idei karácsonyi szezonban.

Az utolsó pillanatban is ajándékot keresők számára jó hír, hogy az eMAG boltjai nyitva lesznek december 24-én, így akár egészen a 23-án délutánig leadott rendelések is átvehetők karácsony előtt, abban az esetben, ha a termék elérhető a boltban.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
casio

SmartWatch

Visszatért a ’70-es évek úttörő karórája

2024. február 22. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés