Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új neveket kaphatnak a Windowsok éves frissítései

windows

Dotkom

Új neveket kaphatnak a Windowsok éves frissítései

Új neveket kaphatnak a Windowsok éves frissítései

Elméletileg egy hónapon belül megjelenhet a Windows 11 idei főverziója.

Végső tesztelési fázisban van a Windows 11 első óriásfrissítése, az egyelőre csak 22H2 verziószámon emlegetett változat 2022. szeptember 20-án válhat általánosan elérhetővé. Az operációs rendszert futtató számítógépek tulajdonosai szokás szerint hullámokban kaphatják majd meg a frissítést.

Nagy szenzációra nem kell számítani az idei főverziótól, esztétikai reszelések mellett rengeteg kisebb funkcionális fejlesztést hoz, például lehetőség lesz mappákba rendezni a Start menü nyitólapjára kitűzött ikonokat, vagy épp rádobhatóak a megnyitandó fájlok a futó programok tálcás ikonjaira.

További érdekesség, hogy a Microsoft leegyszerűsítheti a Windowsok 11 főverzióinak a fogyasztók előtt használt elnevezését. Amennyiben a cég tartaná a Windows 10-ben bevezetett sémát, akkor a hamarosan érkező rendszert „Windows 11 September 2022 Update” névre kellene keresztelnie, azonban a frissítés telepítése után megjelenő bemutató alkalmazás legújabb verziója „Windows 11 2022 Update” néven hivatkozik rá.

A lépés érthető volna, hiszen a Windows 11 évente egyetlen nagy frissítést kap, így felesleges a kiadás hónapjának nevével terhelni a főverzió széles körben használni kívánt nevét.

Egyelőre nem világos, hogy a 2025-ig biztosan támogatott Windows 10 esetében átállhat-e az egyszerűbb elnevezési sémára a Microsoft, de valószínűnek tűnik, hiszen az eddigi kettő helyett már ahhoz is csak évi egy funkciófrissítést biztosít. A 22H2 jelzésű következő főverzió szintén az ősszel jelenhet meg, bár egyelőre még a nyilvános tesztelőinek sem sikerült rájönniük, hogy miféle fejlesztéseket tartalmaz, feltűnő újdonsága biztosan nincs.

Forrás: ORIGO

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés