Connect with us

technokrata

Akik hirdették a bitcoinos csalásokat, most mehetnek a bíróságra

BitConnect

Dotkom

Akik hirdették a bitcoinos csalásokat, most mehetnek a bíróságra

Akik hirdették a bitcoinos csalásokat, most mehetnek a bíróságra

NFT-t hirdető híresség még nem állt esküdtszék előtt, de azonnali meggazdagodást ígérő bitcoinos csaló mostantól már igen. Ülni biztosan fog, de nem mindegy mennyi büntetést fizet.

Ha két húst raknak a hamburgerbe az a dupla hamburger. Ha két átverés van egy kriptós átverésben, az pedig valószínűleg a dupla piramisjáték. Az utóbbi miatt indítottak pert 2018-ban azok, akik korábban elhitték a BitConnect ígéretét, hogy egy automatizált kereskedő algoritmus rövid idő alatt hatalmas profitot termel azoknak, akik elutalják a BitConnect tárcájába a bitcoinjaikat – írja a The Verge.

A hatalmas profit megtermelése helyett a cég az új belépők pénzéből fizette a korábban beszállókat. A piramisjáték csúcsán heti tízmillió dollár érkezett a BitConnecthez. A piramisjáték pedig összes 2 milliárd dollárnyi kárt okozott.

A károsultak olyan szereplők ellen indítottak csoportos pert, akik sokat tettek a BitConnect reklámozásáért. Mindezt egy 1933-es értékpapír törvényre hivatkozva teszik, amely tiltja a SEC-nél be nem jelentett értékpapír befektetések hirdetését. Glenn Acaro, az egyik célba vett hirdető már bűnösnek is vallotta magát szövetségi értékpapírcsalás bűnében, ugyanakkor egyszer már elérte, hogy a csoportos per alól felmentsék. A bíróság szerint Acaro nem tett annyit a BitConnect reklámozásáért, hogy csupán miatta fektessenek bele pénzt a károsultak.

Másodfokon azonban visszakerült a perbe Acaro és mellé ült a vádlottak padján az egyik régiós képviselője, Ryan Maasen is. Ellenük hozták fel, hogy reklámvideókat gyártottak, ami határozottan aktívan végzett hirdetésnek számít. A károsultak ügyvédje szerint azért fontos ez a döntés, mert aki Twitteren, Instagramon vagy más közösségi médiafelületen hirdet gyanús befektetéseket, az Acaróhoz hasonlóan a bíróság előtt találhatja magát.

Arra persze várni kell, hogy NFT-t hirdető hírességek ellen is induljon csoportos per, de reménykedni lehet, hogy egyszer eljön ennek az ideje is.

Forrás: Fintechradar

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu