Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyugi, lesz WinZip Windows 11-re is

winzip

Dotkom

Nyugi, lesz WinZip Windows 11-re is

Nyugi, lesz WinZip Windows 11-re is

Két, a Corel Corporation tulajdonában tartozó program is bekerül a Microsoft alkalmazásáruházába, hogy azután letölthetők legyenek a Windows 11-et futtató számítógépekre.

Amikor új operációs rendszer kerül a gépünkre (és a nemrégiben bejelentett Windows 11 nyugodtan nevezhető annak), fontos kérdés, milyen programokat tölthetünk majd le. Két népszerű Corel-program biztos benne lesz a listában, a vállalat ugyanis bejelentette, hogy bekerül a Microsoft Store-ba a WinZip 2.5 Pro és a CorelDRAW Graphics Suite, készen a Windows 11-es gépekre való letöltésre. A Store-ba került modern programokkal szemben az alkalmazások a klasszikus Win32-es verziók lesznek.

A Corel szorosan együttműködött a Microsofttal, így a WinZip 25 Pro biztos ott lesz az új Microsoft Store-ban. A Windows Insider program tesztelőit arra kérik, hogy próbálják ki ezt a programot mint a korábbi megbízható megoldás legújabb verzióját a fájlok tömörítéséhez, biztonságos kezeléséhez, tárolásához és megosztásához a Windows 11 rendszeren.

Ez a program egyébként egy hagyományos trialware (ingyenesen letölthető), azaz az 1990-es évek végi klasszikus próbaverzióhoz hasonlóan a próbaidőszak lejárta után a felhasználók közvetlenül a Coreltől vásárolhatják meg az alkalmazást. Az ilyesfajta megoldást egyébként kifejezetten tiltja az App Store. A Microsoft viszont más utat követ a Windows 11-gyel, és lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy saját alkalmazásboltot működtessenek, mindaddig, amíg nem játékokat adnak el.

A Corel Corporation több Win32-s alkalmazást is elérhetővé kíván tenni a Microsoft Store-ban, amelyek közül külön is kiemeli a teljes CorelDRAW Graphics Suite programot, amely még ebben az évben elérhetővé válik.

Forrás: HVG

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés