Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ki lehet próbálni a megújult külsejű Microsoft Office-t

office

Dotkom

Ki lehet próbálni a megújult külsejű Microsoft Office-t

Ki lehet próbálni a megújult külsejű Microsoft Office-t

A Microsoft július elején jelentette be, hogy az Office programcsomag is közeledni fog külső jegyeiben a Windows 11 operációs rendszerhez.

Ez érvényes egyaránt a Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access, Project, Publisher és Visio alkalmazásokra, amik összességében egy egységesebb kinézetet kapnak a Microsoft Fluent Design tervezési irányelvét követve.

Az új kezelőfelület tesztverzióját a redmondi cég nemrég elérhetővé tette az Office Insiders tesztelői számára, így páran már megnézhetik maguknak, mit is hoz a friss dizájn – számolt be róla a GSMArena.

Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy a programok menüszalagjain (Ribbon) is egységes, szürke színt fognak használni a programok  – az Excelnél eddig mélyzöldet, a Wordnél sötétkéket, a PowerPointnál pedig narancssárga árnyalatokat láthattunk. A szalagon továbbá helyet kap egy személyre szabható sáv, ahová a számunkra fontos, gyakran használt parancsok ikonját húzhatjuk.

A Windows 11-et követve pedig érkeznek a kerekített sarkak és a letisztultabb formavilág is, sőt, a rendszerben megadott témához fognak igazodni a szoftverek. Ez azt jelenti, hogy ha a Windows-ban sötét módot állítunk be, akkor az Office is követi.

Az átszabás nem csak az új operációs rendszerben lesz látható, a Windows 10 felhasználói is megkapják. Eleinte azonban az Office mobilos és webes felületeire érkezik, csak aztán jönnek a PC-s telepített verziók, valamikor a következő egy-két évben.

Forrás: 24.hu

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés