Connect with us

Hirdetés

technokrata

2023-tól térhet vissza Trump a Facebook felületére

trump

Dotkom

2023-tól térhet vissza Trump a Facebook felületére

2023-tól térhet vissza Trump a Facebook felületére

Még legalább két évig kénytelen nélkülözni a legnagyobb közösségi oldalt a volt amerikai elnök. És azután se biztos, hogy visszaengedik.

Csak 2023-tól vethet véget a Facebook a volt amerikai elnök, Donald Trump tiltásának – jelentette be pénteken Mark Zuckerberg vállalata a CNBC szerint.

A közösségi oldal ekkor felülvizsgálja majd Trump tiltását, és ha úgy látják, hogy a körülmények adottak, akkor a volt elnök visszatérhet az oldalra, és újból használhatja majd a profilját. Hamarabb azonban nem. A Facebook ugyanakkor hangsúlyozta, hogy lehetőségük van a tiltás meghosszabbítására is.

CNBC szerint az újabb két évig tartó tiltással Trump nem kap lehetőséget arra, hogy a 2022-es amerikai félidős választások alatt a Facebook valamely szolgáltatását használva tegyen közzé üzeneteket.

A Facebook a január 6-i capitolóumi események hatására tiltotta le a volt elnököt a platformjáról, miután az több olyan bejegyzést is közzétett, amelyekben azt állította, hogy az amerikai elnökválasztást elcsalták, a valódi nyertes pedig ő. Emellett posztjaival erőszakot szított a tüntetők között. A Twitter hasonló okokra hivatkozva szintén elvette a közlési jogot Trumptól, miközben az összes korábbi bejegyzését elérhetetlenné tették.

A volt elnök tiltását a Facebooktól különálló Oversight Board – a Facebook legfelsőbb bíróságának nevezett szerv – is vizsgálta, egy pár hónap elteltével pedig arra jutottak, hogy Trump nem térhet vissza a Facebookra. A testület ugyanakkor nem tartotta helyénvalónak, amiért a Zuckerberg-birodalom határozatlan idejű tiltásról döntött, és azt kérték, hogy az üzemeltetők vizsgálják felül a korábbi határozatukat.

Forrás: HVG

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés