Connect with us

Hirdetés

technokrata

2023-tól térhet vissza Trump a Facebook felületére

trump

Dotkom

2023-tól térhet vissza Trump a Facebook felületére

2023-tól térhet vissza Trump a Facebook felületére

Még legalább két évig kénytelen nélkülözni a legnagyobb közösségi oldalt a volt amerikai elnök. És azután se biztos, hogy visszaengedik.

Csak 2023-tól vethet véget a Facebook a volt amerikai elnök, Donald Trump tiltásának – jelentette be pénteken Mark Zuckerberg vállalata a CNBC szerint.

A közösségi oldal ekkor felülvizsgálja majd Trump tiltását, és ha úgy látják, hogy a körülmények adottak, akkor a volt elnök visszatérhet az oldalra, és újból használhatja majd a profilját. Hamarabb azonban nem. A Facebook ugyanakkor hangsúlyozta, hogy lehetőségük van a tiltás meghosszabbítására is.

CNBC szerint az újabb két évig tartó tiltással Trump nem kap lehetőséget arra, hogy a 2022-es amerikai félidős választások alatt a Facebook valamely szolgáltatását használva tegyen közzé üzeneteket.

A Facebook a január 6-i capitolóumi események hatására tiltotta le a volt elnököt a platformjáról, miután az több olyan bejegyzést is közzétett, amelyekben azt állította, hogy az amerikai elnökválasztást elcsalták, a valódi nyertes pedig ő. Emellett posztjaival erőszakot szított a tüntetők között. A Twitter hasonló okokra hivatkozva szintén elvette a közlési jogot Trumptól, miközben az összes korábbi bejegyzését elérhetetlenné tették.

A volt elnök tiltását a Facebooktól különálló Oversight Board – a Facebook legfelsőbb bíróságának nevezett szerv – is vizsgálta, egy pár hónap elteltével pedig arra jutottak, hogy Trump nem térhet vissza a Facebookra. A testület ugyanakkor nem tartotta helyénvalónak, amiért a Zuckerberg-birodalom határozatlan idejű tiltásról döntött, és azt kérték, hogy az üzemeltetők vizsgálják felül a korábbi határozatukat.

Forrás: HVG

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés