Connect with us

technokrata

Újabb Facebook szabály: csak elolvasás után lehet megosztani

facebook

Dotkom

Újabb Facebook szabály: csak elolvasás után lehet megosztani

Újabb Facebook szabály: csak elolvasás után lehet megosztani

Legalábbis a cikkekkel ez a terv

A cím és a kivonat nagyon fontos egy cikknél. A cikkeket megjelenítő oldalak szempontjából egy jó cím rengeteg olvasót vonzhat be, ha jókor jelenik meg jó helyen.

Sokszor viszont az a hatalmas probléma áll fenn Facebook-on, hogy ez a cím igazából egy clickbait, azaz egy olyan hangzatos, olykor megdöbbentő mondat, melynek a fele sem igaz. Sokszor az embereket a cím elolvasása egyből felidegesít és arra készteti őket, hogy megosszák azt anélkül, hogy egyáltalán beleolvastak volna a cikkbe. Ez, ha nem is szándékos, nagyon félrevezető tud lenni, főleg, ha futótűzként terjed. Az ilyen és ehhez hasonló problémákat próbálja kiküszöbölni a Facebook a jövőben.

A Facebook egy új tervezeten dolgozik, melynek lényege, hogy meg fognak bizonyosodni arról, hogy elolvastuk-e az adott cikket megosztás előtt.

Természetesen az oldal most is tudja, hogy úgy osztunk-e meg valamit, hogy azt meg sem nyitottuk esetleg, viszont most már lépések is lesznek ez ellen. Természetesen nem kényszerít majd minket az oldal, viszont egy felugró ablakot kapunk, az elolvasás érdekében. Ha szeretnénk, egyébként megoszthatjuk így is természetesen, egyéni döntés kérdése. Ez egy védőháló, ami segíteni fog megfogni pár ilyen félrevezető esetet, természetesen nem bombabiztos, de jobb, mint a semmi.

Részünkről mindig azt tanácsoljuk, hogy mielőtt bárki bármit is elhinne, mindig nézzen utána, hogy tartalmaz-e forrást az adott cikk, van-e bármilyen alapja a mondandónak. Résen kell lenni, mert lehet, hogy csak a kattintásszámra mennek rá és nem az információ értékére.

Forrás: Ubergizmo

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu