Connect with us

technokrata

Magától fogyhat a hely, ha Windows 10-et használunk

windows

Dotkom

Magától fogyhat a hely, ha Windows 10-et használunk

Magától fogyhat a hely, ha Windows 10-et használunk

Volt, akinél a hiba 24 óra alatt 30 gigabájttal rövidítette meg a merevlemez kapacitását.

A jelenség háttere egyelőre nem teljesen ismert, de a panaszok alapján komoly hiba adódott a Windows 10-be épített Defender vírusirtóval: a program egyes esetekben akár több gigabájtnyi “szemetet” pakolhat a számítógép merevlemezére, így csökkentve a rendelkezésre álló helyet.

Bleeping Computer cikke szerint a gyári vírusirtó 1.1.18100.5-ös programváltozatnál tapasztalni a különös jelenséget. Azok, akik belefutottak a hibába, minden esetben a C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Store mappákba navigálva találkoztak a felesleges fájlokkal. (Ezt csakis adminisztrátori engedéllyel lehet megnyitni.)

A hibajelenség során a program rengeteg felesleges állományt generál le, adott esetben akár több gigabájtot. Egy felhasználónál 24 óra alatt 30 gigabájt szabad hely tűnt el a számítógép HDD-jéből.

Bleeping Computer szerint a Microsoft mostanra kiadott egy hibajavítást, amit a Windows Update felületről lehet letölteni. Ha önnél is felbukkan egy újfajta kiadás, úgy érdemes mielőbb telepítenie azt.

Forrás: HVG

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu