Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google bemutatja: Az elektronikus zene története és öröksége

Dotkom

A Google bemutatja: Az elektronikus zene története és öröksége

Suzanne-Ciani

A Google bemutatja: Az elektronikus zene története és öröksége

“Music, Makers & Machines”- legendás klubok, ikonikus zenék és úttörő előadók

A Google Arts & Culture legújabb projektjeként a “Music, Makers & Machines” 15 ország több mint 50 archívumának, múzeumának, gyűjteményének, lemezkiadójának, fesztiváljainak és vezető zeneipari szakértőjének közreműködésével jött létre, azzal a céllal, hogy rávilágítva az elektronikus zene fontos kulturális szerepére, a kiterjesztett valóság, 3D modellek és 360°-os virtuális túrák révén mindenki számára lehetővé tegye történetének felfedezését és megismerését.

 Az új online tárlat több mint 250, kurátorok által összeállított kiállítás kiterjedt archívumának segítségével – amely több mint 15 ezer fotót, videót, 360 ° -os virtuális túrát és 3D-s szkenneket, modelleket és zenéket  tartalmaz – tesz virtuálisan bejárhatóvá  legendás klubokat, stúdiókat és mutatja be a műfajok ikonikus hangszereit és úttörő művészeit.

 A “Music, Makers & Machines”projekt részei 

  • Music: Tanulj a zenéről, ismerd meg a Dubstep, Grime, Techno vagy Gabber műfajok eredetét, és ismerkedj meg annak meghatározó zenészeivel úgy mint Honey Dijon, Ellen Allien or Suzanne Ciani. Fedezd fel a klubélet helyszíneit Bristoltól Tel Avivig, és olyan legendás klubok történetét, dizájnját és kultúráját mint a berlini  Tresor, és a Berghain, vagy a londoni Fabric.
  • Makers: Találkozz az alkotókkal. Merülj el olyan ikonikus alkotók munkásságában mint Bob Moog, Alan Pearlman vagy Pierre Henry, és utazz el az elektronikus zene legendás helyszíneire mint például a Karlheinz Stockhausen révén ismert WDR Studio for Electronic Music vagy a párizsi Pierre Henry Studio a Cité de la Musique -ban.
  • Machines: Nézd meg 3D-ben a műfaj legmeghatározóbb hangszereit, a Memorymoog-ot, a Roland 808-at vagy az ARP Odyssey-t, amelyek alapvetően meghatározták az elektronikus zenét az évtizedek során.

A “Music, Makers & Machines” projekt a  g.co/musicmakersmachines címem érhető el.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés