Connect with us
Hirdetés

technokrata

A Google bemutatja: Az elektronikus zene története és öröksége

Dotkom

A Google bemutatja: Az elektronikus zene története és öröksége

Suzanne-Ciani

A Google bemutatja: Az elektronikus zene története és öröksége

“Music, Makers & Machines”- legendás klubok, ikonikus zenék és úttörő előadók

A Google Arts & Culture legújabb projektjeként a “Music, Makers & Machines” 15 ország több mint 50 archívumának, múzeumának, gyűjteményének, lemezkiadójának, fesztiváljainak és vezető zeneipari szakértőjének közreműködésével jött létre, azzal a céllal, hogy rávilágítva az elektronikus zene fontos kulturális szerepére, a kiterjesztett valóság, 3D modellek és 360°-os virtuális túrák révén mindenki számára lehetővé tegye történetének felfedezését és megismerését.

 Az új online tárlat több mint 250, kurátorok által összeállított kiállítás kiterjedt archívumának segítségével – amely több mint 15 ezer fotót, videót, 360 ° -os virtuális túrát és 3D-s szkenneket, modelleket és zenéket  tartalmaz – tesz virtuálisan bejárhatóvá  legendás klubokat, stúdiókat és mutatja be a műfajok ikonikus hangszereit és úttörő művészeit.

 A “Music, Makers & Machines”projekt részei 

  • Music: Tanulj a zenéről, ismerd meg a Dubstep, Grime, Techno vagy Gabber műfajok eredetét, és ismerkedj meg annak meghatározó zenészeivel úgy mint Honey Dijon, Ellen Allien or Suzanne Ciani. Fedezd fel a klubélet helyszíneit Bristoltól Tel Avivig, és olyan legendás klubok történetét, dizájnját és kultúráját mint a berlini  Tresor, és a Berghain, vagy a londoni Fabric.
  • Makers: Találkozz az alkotókkal. Merülj el olyan ikonikus alkotók munkásságában mint Bob Moog, Alan Pearlman vagy Pierre Henry, és utazz el az elektronikus zene legendás helyszíneire mint például a Karlheinz Stockhausen révén ismert WDR Studio for Electronic Music vagy a párizsi Pierre Henry Studio a Cité de la Musique -ban.
  • Machines: Nézd meg 3D-ben a műfaj legmeghatározóbb hangszereit, a Memorymoog-ot, a Roland 808-at vagy az ARP Odyssey-t, amelyek alapvetően meghatározták az elektronikus zenét az évtizedek során.

A “Music, Makers & Machines” projekt a  g.co/musicmakersmachines címem érhető el.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor
note

SmartPhone

Úgy néz ki a Galaxy Note szériának befellegzett

2021. július 22. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu