Connect with us

technokrata

Így szúrhatod ki a kamu híreket a Facebookon!

Dotkom

Így szúrhatod ki a kamu híreket a Facebookon!

Egy feliratot kell keresni!

Az amerikai elnökválasztás miatt rengeteg kritika érte a Facebookot, elsősorban azért, mert sokan úgy ítélték meg, hogy a közösségi oldal nem lépett fel megfelelően a kamu hírekkel szemben. Bár Zuckerbeg és csapata először annyit állított, hogy alig 1% a félrevezető hírek száma, végül mégis beadták a derekukat és elkezdtek dolgozni egy új, fejlettebb megoldás fejlesztésén.

disputedfacebook

A munkában a Poynter nevű, tényellenőrző szervezet lesz a segítségükre, amennyiben ugyanis valaki kamunak jelöl meg egy hírt, azt a közösségi oldal a szakértőknek továbbküldi. Ha pedig ők kamunak minősítik az adott írást, akkor a Disputed (Vitatott) felirat jelenik meg a megosztás alatt, így jelezve a többi felhasználónak, hogy nem kell elhinni, amit a cikkben olvasnak.

További érdekesség, hogy a Facebook nem kegyelmez majd azoknak a másolóknak, akik egy híroldal kinézetét felhasználva próbálnak álhíreket terjeszteni a világhálón. Amennyiben ugyanis a rendszerük ilyet érzékel, úgy azokat az információkat többé nem lehet majd megosztani.

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu