Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hölgyekre pályáznak a Mercedes-nél

Dotkom

Hölgyekre pályáznak a Mercedes-nél

Hölgyekre pályáznak a Mercedes-nél

Négy szakmát mutatott be pályaválasztás előtt álló lányoknak a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár.

Negyedik alkalommal rendezte meg kifejezetten lányok számára szervezett nyílt napját a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméten. A 2013-ban indult, ma már hagyománynak számító rendezvényen több mint 60 pályaválasztás előtt álló fiatal hölgy ismerkedett meg a járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó, a gépjármű mechatronikus, a mechatronikus karbantartó, valamint a szerszámkészítő szakmákkal a Mercedes-Benz Oktatási Központjában.

A vendégeket a gyártás és a HR területén dolgozó női vezetők köszöntötték, majd a nap egy közös fotózkodással indult a magyar autógyártás ma már ikonikus modelljével, a Mercedes-Benz CLA-val. A látogatók a Mercedes-Benz képzéseiről és karrierlehetőségeiről hallhattak hasznos információkat, majd négy szakmával ismerkedtek meg játékosan: különféle alakzatokat fújtak a motorháztetőre, egyszerűbb méréseket végeztek, fémkarikát hajtottak egy kanyargós pályán, különböző formákat hajtogattak alumíniumból.

foto1_mercedes-benz_girls_day_2016

Mizsei Emese, a HR-osztály toborzásért felelős vezetője elmondta: „Célul tűztük ki, hogy a hölgy munkavállalóink aránya növekedjen. A Mercedes-Benz sikérhez nemcsak világszínvonalú technológiára, hanem képzett és motivált női szakemberekre is szükségünk van. Éppen ezért az új munkahelyek betöltésekor számítunk a hölgyek jelentkezésére is. Munkavállalóink számára képzéseket, fejlődési lehetőségeket és családbarát szolgáltatásokat kínálunk.”

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. öt éve, 2009-ben hozta meg stratégiai döntését a duális szakképzés bevezetéséről. A hároméves szakképzés a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán, illetve Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájával együttműködve gépjárműmechatronikus, mechatronikai karbantartó és gépjármű-előkészítő felületbevonó szakokon indult el, amely később tovább bővült szerszámkészítő szakmával is. Az idei évben a négy szakmában összesen 108 fiatal kezdte meg tanulmányait, köztük több hölggyel.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés