Connect with us

technokrata

7 trükk, amit ismerned kell a Facebookon!

Dotkom

7 trükk, amit ismerned kell a Facebookon!

7 trükk, amit ismerned kell a Facebookon!

Rengetegen használják, mégis csak kevesen ismerik igazán a Facebookot. Mostani cikkünkben 7 olyan trükköt mutatunk be, amelyek rendkívül hasznosak, de sokan egyáltalán nem hallottak róla!

animaltprofilfacebook

Készíts mozgó profilképet!

Bizony, a Facebookon már nemcsak álló, de mozgó profilképed is lehet! Ehhez a mobilodra és egy kis kreativitásra van szükség! A közösségi oldal ugyanis néhány hónapja lehetőséget biztosít arra, hogy a mobil alkalmazáson keresztül mozgó profilképet töltsön fel az ember. Csak menj rá a saját profilodra, bökj a profilképedre és válaszd a “Take a New Profile Video” vagy a “Select a Profile Video” opciót.

Láttál valami érdekeset a hírfolyamban, de nincs időd megnézni? Semmi gond! 

Semmi gond, kattints a bejegyzés jobb felső sarkában lévő nyílra, majd ott a Hivatkozás Mentése opcióra. Ha ez megvan, akkor már nyugodtan folytathatod a teendőid, hiszen később a Mentve menüpontban visszanézheted a bejegyzést. Ezt PC-n a hírfolyam melletti sávban, a Lehetőségek opción belül találod meg, míg mobilon a további lehetőségek Saved részén bukkanhatsz a mentett hivatkozásodra!

autoplaykikapcsfacebook

Ne hagyd, hogy automatikusan elinduljanak a videók

A Facebook minden erejével azon van, hogy lenyomják a YouTube-ot. Ennek is köszönhető, hogy egyre több videós tartalom jelenik meg a közösségi oldalon, amelyek sajnos automatikusan elindulnak. Mindez WiFi-n annyira nem gond, de nem nehéz belegondolni, hogy egy görgetés során véletlenül elindított videó milyen hamar elfogyaszthat egy csekélyke mobilnet csomagot. Épp ezért jó, ha tudod, hogy lehetőséged van ennek a lehetőségnek a kikapcsolására. Nem kell mást tenned, mint a Settings/Account Settings menüpontban a Videos and Photos fülre menni, majd itt az AutoPlay fülön a “Never Auto-play Videos” opciót kiválasztani.

Nézd vissza, hogy kire és mire kerestél rá

Csak kevesen tudják, de a Facebook bizony pontosan monitorozza, hogy ki mikre keres rá a felületén. Menj rá a profilodra és az Activity Log fülön szépen végig követheted, hogy merre jártál a Facebookon az elmúlt időszakban.

posztfacebook

Megadhatod, kiknek ne jelenjenek meg a bejegyzéseid

Mielőtt egy új posztot teszel ki a Facebookra, beállíthatod, hogy melyek azok az ismerőseid, akiknek ne jelenjen meg az új bejegyzésed. Mindezt úgy teheted meg, hogy a Küldés gomb melletti Ismerősök menüpontra kattintasz majd itt a További lehetőségek-re mész rá. Ekkor megjelenik az Egyéni lehetőség, ahol a “Nekik nem látható” résznél kell megadni azt, kik elől maradjon rejtve az új poszt.

Tudd meg, melyik eszközökön vagy bejelentkezve

Egyszerűen kiderítheted, hogy milyen eszközön adtál jogosultságot az automatikus bejelentkezésre. Csak annyi a dolgod, hogy a Beállítások menüpontban a Biztonság opciót kell kiválasztanod. Az itt megjelenő Biztonsági beállítások fülön a “Bejelentkezett helyek” lehetőségnél eszközök és programok szerint rendszerezve megtalálod, hogy mik jelentkezhetnek be automatikusan a fiókodba. Amennyiben valamelyet le akarod törölni, csak a Megszakítás gombra kell nyomnod és többé arról az eszközről nem lehet a jelszó beírása nélkül újra belépni.

ertesitesfacebook

Iratkozz le egy posztról

Bizonyára veled is előfordult már, hogy hozzászóltál egy bejegyzéshez, majd hamar meg is bántad, hiszen utána folyamatosan jelzett a Facebook az új hozzászólásokról. Jó ha tudod, hogy ezektől egyszerűen megszabadulhatsz! Elég csak a megjelenő értesítés jobb oldalán lévő X-re rákattintani, ezzel pedig kikapcsolod a poszthoz kapcsolódó értesítéseket!

(A Business Insider cikke nyomán)

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin