Connect with us

technokrata

Gyakran vagy rosszkedvű? Akkor ne Facebookozz!

Dotkom

Gyakran vagy rosszkedvű? Akkor ne Facebookozz!

Gyakran vagy rosszkedvű? Akkor ne Facebookozz!

Egy kutatás rávilágított, hogy milyen hatással van ránk a közösségi oldal!

Sokszor vádolják azzal a közösségi oldalakat, hogy afféle kirakatként működnek és az emberek nem a valóságot látják a másikról, hanem sokkal inkább egy feldíszített, édes mázat. Ezzel kapcsolatban készítettek egy kutatást a Koppenhágai Egyetemen szakértői, akik 1095 ember segítségével végezték el a tesztet.

A feladat során a jelentkezők felét “eltiltották” a Facebooktól, míg a másik csapatnak ugyanúgy kellett használnia az oldalt, ahogyan eddig. A hét eltelte után kiderült, hogy az eltiltottak 13%-a nem bírta ki és annak ellenére elkezdett facebookozni, hogy nem szabadott volna. Azok viszont, akik végigcsinálták a kísérletet, nagy eséllyel boldogabbak voltak, mint a folyamatosan Facebookon lógó ismerőseik, hiszen 88%-uk úgy nyilatkozott, hogy javulást érez a közérzetében.

The Facebook logo is pictured at the Facebook headquarters in Menlo Park

Ezzel kapcsolatban a tanulmány rávilágított arra, hogy a tesztben résztvevő, folyamatosan Facebookozó emberek 55%-a érzi úgy, hogy stresszt okoz számára, ha a Facebookon mások sikereivel találkozik, 39%-uk pedig úgy nyilatkozott, hogy szerinte kevésbé boldog, mint azok akiket az oldalon lát. Összehasonlításképp, azok akik hanyagolták a közösségi oldalt, általánosan jobban érezték magukat és azt is elárulták, hogy a feladataikra is jobban tudnak koncentrálni.

Persze szó nincs arról, hogy egy pillanat alatt abba kellene hagynunk a Facebook nézegetését, ugyanakkor nem árt ha leszokunk az állandó böngészésről és több időt töltünk az igazán hasznos dolgokkal.

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin