Connect with us

technokrata

Az alapító szerint is komoly változásra szorul a Facebook

Dotkom

Az alapító szerint is komoly változásra szorul a Facebook

Az alapító szerint is komoly változásra szorul a Facebook

Le akarnak számolni a kamu hírekkel.

Alaposan felkavarta a világpolitikát Donald Trump győzelme. Az amerikai üzletember választási sikerére kevesen fogadtak volna, ám végül, ha csak az elektori szavazatoknak köszönhetően is, de felülkerekedett riválisán, Hillary Clitonon. Sokak szerint ebben óriási szerepe volt a Facebooknak is, a közösségi oldalt ugyanis valósággal elöntötték a kamu hírek a kampány alatt, amelyek hol az egyik, hol a másik jelöltről szóló félrevezető hírekkel zavarták meg a választókat.

Clinton, Trump pick up big wins

A gyűlöletkeltő bejegyzésekkel kapcsolatban most Mark Zuckerberg is megszólalt, a Facebook alapítója szerint ők maguk sem akarnak hoaxokat és félrevezető híreket látni a hírfolyamban, így szükség van valamiféle beavatkozásra. Épp ezért már elkezdték egy olyan algoritmus fejlesztését, amely képes lesz megállapítani a hírek valódiságát és ezek alapján szűrni a tartalmakat.

Ugyanakkor kétségtelen tény, hogy jelenleg az egész oldal úgy épül fel, hogy a lehető legtöbb időt töltsük ott, márpedig ha gyűlöletkeltő, kamu hírekre kattintunk a leginkább, akkor előbb utóbb a rendszer olyanokat tesz elénk. Épp ezért egy ilyesfajta algoritmust komoly változásokat hozhat a Facebook életében, hiszen elképzelhető, hogy sok, eddig a ott csemegéző felhasználó inkább máshova vándorol, ezzel csökkentve a bevételüket. Ettől függetlenül azért Zuckerberg szerint szó sincs arról, hogy a Facebook döntötte volna el az elnökválasztást, hiszen véleménye alapján körülbelül 1%-ra tehető a félrevezető hírek aránya, ez pedig aligha elég emberek millióinak véleményének megváltoztatásához.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu