Connect with us

technokrata

Elkészült a program, amivel átírható az emberi hang

Dotkom

Elkészült a program, amivel átírható az emberi hang

Elképesztő alkalmazást készített az Adobe.

Az már senki számára nem meglepetés, hogy a Photoshop segítségével viszonylag egyszerűen manipulálhatjuk a képeket, rengetegen élnek is ezzel a lehetőséggel. Arra azonban, hogy van egy program, amivel ugyanezt megtehetjük egy beszéddel, már sokan felkapják a fejüket.

Pedig épp ezt csinálja az Adobe új applikációja a VoCo, amely egy körülbelül 20 perces felvétel elemzése után képes úgy módosítani az elhangzott szöveget, hogy utána nem lehet megmondani, hogy mit is mondott eredetileg a hallható személy.

Ahogyan a videóban is látható, először csak egy-egy szót cserélnek ki, majd később már kifejezéseket is átírnak, végül pedig teljesen új mondatok kerülnek bele a szövegbe. A fejlesztők persze nem mások átveréséhez fejlesztették ki a VoCo-t, sokkal inkább különféle beszélgetések, Podcastek apró hibáinak kijavítása lebegett a szemük előtt. Azt is elárulták, hogy dolgoznak egy olyan megoldáson, amivel számítógéppel ki lehet majd mutatni a manipulációt, akkor is, ha azt az emberi fül nem hallja meg. A VoCo piacra dobása azért még odébb van, az szinte biztos, hogy néhány év még eltelik, amíg kereskedelmi forgalomban is hozzáférhető lesz az alkalmazás.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu