Connect with us

technokrata

Magyaroknak magyar vírust: itthon készült az új kártevő

Dotkom

Magyaroknak magyar vírust: itthon készült az új kártevő

Titkosítja a fájlokat a Hucky.

Mostantól már nemcsak külföldi “importált”, de magyar zsarolóvírus is megnehezíti a felhasználók életét. Az Avast Threat Labs ugyanis felfedezte Hucky-t, a vírust amely magyarul támad az áldozataira. A világszerte elterjedt Locky-hoz hasonló kártevő abban is másolja a “nagy öreget”, hogy .locky kiterjesztéssel titkosítja a fájlokat.

hucky

Amikor a zsarolóvírus munkába áll, a fentebb látható üzenet jelenik meg. Érdekesség, hogy a szakemberek megvizsgálták a működését és ugyan az nem derül ki, hogy ki csinálta, az illető szinte biztosan magyar, mivel több fájl is magyar nyelven található a vírusban.

Nemcsak a magyar nyelv, de a váltságdíj sem hagyományos a Hucky-nál, mivel a legtöbb zsarolóvírustól eltérően nem Bitcoinban kell fizetni, hanem egy  Mail2Tor-emailcímre kell küldeni egy, az alkalmazás által megadott kódot, amire visszaküldik a további teendőket.

Valószínű, hogy már nincs sok hátra a Hucky karrierjéből, a jövőben ugyanis valószínűleg a legtöbb vírusírtó képes lesz a fertőzött telepítők felismerésére és azok blokkolására.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin