Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha a Google Drive vírusra figyelmeztet, akkor tessék figyelni!

drive

Adatvédelem

Ha a Google Drive vírusra figyelmeztet, akkor tessék figyelni!

Ha a Google Drive vírusra figyelmeztet, akkor tessék figyelni!

​A Google egy újabb biztonsági funkcióval egészítette ki a Google Drive-ot, aminek köszönhetően a kártékony fájlokkal történő visszaéléseket lehet megelőzni.

A Google Drive a sok előnye mellett kockázatokat is hordoz, csakúgy, mint bármely más felhő alapú szolgáltatás. A cégek igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a kockázatokat minél jobban csökkentsék. Nem kivétel ez alól a Google sem, amely rendszeresen dolgoz ki különféle védelmi megoldásokat egyebek mellett a Drive-hoz is. Tavaly az egyik legfontosabb biztonsági újdonságot az jelentette, hogy elkezdte megcímkézni a gyanús, kártékony fájlokat, és a veszélyes besorolással ellátott állományok szervezeteken belüli megosztását letiltotta. Ezáltal elejét vette annak, hogy a felhős szolgáltatását használó szervezeteken belül terjedhessenek az ártalmas állományok (amiket így csak a feltöltő felhasználó, valamint az adminisztrátorok érhetnek el).

A napokban egy újabb újdonság jelent meg a Drive-hoz, ami ugyan nem tűnik nagy horderejű változásnak, mégis érdemes odafigyelni rá. Az új funkció lényege, hogy amikor a felhasználó egy kártékony célokat szolgáló dokumentumot akar megnyitni, akkor a Drive egy figyelmeztetést jelenít meg. Ekkor a felhasználó kétszer is meggondolhatja, hogy biztosan megtekinti-e a gyanús fájlt.

A Google reménye szerint a figyelmeztetés révén a vírusokat terjesztő, illetve az adathalászatot elősegítő fájlok által jelentett kockázatok jelentős mértékben csökkenthetővé válhatnak. Persze ehhez azért az is kell, hogy a felhasználók tisztában legyenek a megjelenő figyelmeztetés súlyával.

Az új funkció a következő napokban minden Google Workspace felhasználónál élesedni fog.

Forrás: Biztonságportál

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés