Connect with us

technokrata

Frissítés: Csúnyán átverte a felhasználókat a Google

Dotkom

Frissítés: Csúnyán átverte a felhasználókat a Google

Mégsem azt tudja az új üzenetküldőjük, amit ígért.

A kaliforniai gyártó az Allo nevű üzenetküldő tavaszi bemutatásakor ugyanis azt ígérte, hogy a WhatsApp-hoz hasonlóan immár az ő szolgáltatásukban is titkosított lesz a kommunikáció, így illetéktelenek nem férnek hozzá a levelekhez.

snowdenallo

Nos, a héten megjelent az Allo és kiderült, hogy ez nagyon nem így van. Nem elég, hogy egyáltalán nem titkosítva mennek az üzenetek, de a Google még el is tárolja azokat, méghozzá határozatlan ideig! Ennek valószínűleg az a célja, hogy később, egy esetleges hatósági megkeresés során ki tudják adni a kért adatokat, azaz különösen problémás azok szempontjából, akik nem óhajtják közkincsé tenni a dokumentumaikat.

Nem véletlen, hogy Edward Snowden, az NSA botrány kirobbantója is alaposan kikelt az Allo ellen, a szakember így inkább alternatív applikációk telepítését javasolja.

 

Frissítés:

A Google a botrány hatására változtat az Allo működésén, így a jövőben nem tárolja a beszélgetéseket az alkalmazás. A cég szóvivőjének közleménye alább olvasható:

“A Google úgy döntött, hogy a tervezettel ellentétben, biztosítja a felhasználóknak a Google Allo adatai feletti kontrollt, melynek keretében a rendszer addig tárolja a titkosított csetüzeneteket, amíg a felhasználó úgy nem dönt, hogy törli azokat. Egyetlen üzenet, de akár egy egész beszélgetés is törölhető az alkalmazáson belül. 

Továbbá a csevegés inkognitó módban is lehetséges, mely a végpont közötti titkosítást (end-to-end encryption) alkalmazza, valamint akár azt is beállíthatjuk, hogy automatikusan milyen időközönként törlődjenek az üzenetek a saját valamint a csevegőpartnerünk készülékéről.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin