Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen okosodnak a Teslák

Dotkom

Ingyen okosodnak a Teslák

Hamarosan még fejlettebb lesz a Tesla önvezető rendszere.

Elon Musk már korábban bejelentette, hogy rövidesen megérkezik a frissítés a Model S-hez és a Model X-hez, most pedig kiderült, hogy már a küszöbön van az új szoftver premierje.

Bár eddig sem volt rossz az AutoPilot, a Teslát komoly kritikák érték a közelmúltban történt balesetek miatt, amelyekben a felelőtlen tulajdonosok teljes mértékben az önvezető rendszerre támaszkodtak. A félkész szoftver pedig hibázott, így nem ritkán súlyos, sőt halálos baleseteket okoztak a Teslák.

models1tesla

Elon Musk ezért igéretet tett, hogy továbbfejlesztik a rendszert, az elmúlt hónapok munkájának köszönhetően pedig a jövőben méginkább a beépített radarra támaszkodnak majd a járművek. Bár az egység eddig is fontos szerepet játszott az önvezető közlekedésben, több esetben is kiderült, hogy a járművek nem mindig észlelték időben a közelükbe került tárgyakat, mivel a radar helyett inkább a többi “érzékszervükre” koncentráltak.

Ez a frissítéssel megváltozik, méghozzá nem is akárhogyan. A Tesla új szoftvere ugyanis figyeli majd a többi Model S vagy Model X által rögzített adatot, így az autók tudják majd, hogy az adott útszakaszon mikre lehet számítani.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés