Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jövőre olcsóbb lehet itthon az internet?

Dotkom

Jövőre olcsóbb lehet itthon az internet?

Áfacsökkentést tervez a kormány.

A Világgazdaság információi szerint a kormány hamarosan csökkentheti az internet-szolgáltatások áfáját. Bár az Európai Bizottság hivatalosan nem támogatja az ilyesfajta lépéseket, a kormány Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosának kijelentésére alapozza a lépését, mivel a szakember szerint egy ilyen döntés nagy lökést adhat a digitalizációnak.

fast-internet_1024

Moscovici Varga Mihálynak címzett levelében többek között kitért arra is, hogy bár a jelenleg hatályos uniós áfairányelv nem biztosít lehetőséget az ilyen lépésre, ő mindenképpen egy rugalmasabb szabályozás kialakítását szeretné elérni. A kérdés csak az, hogy ezt sikerül-e januárig véghezvinni, mivel a kormány ekkor csökkenté le a jelenlegi 27-ről 18%-ra az internetszolgáltatáshoz kapcsolódó áfát, amely 8-10%-os árcsökkenést hozhat a fogyasztók számára.

upc_internet

Amennyiben nem, úgy nehezen elképzelhető, hogy a kormány sikerrel jár, így valószínűleg csak később vihetik lejebb az áfa mértékét. Az azonban biztos, hogy csökkenteni akarnak az eddigin, hiszen a kormányzat már több alkalommal is jelezte, hogy nem hátrálnak meg és mindenképpen megfizethetőbbé teszik ezt a rendkívül fontos szolgáltatást. Nem járnának jól viszont a külföldi vállalatok, a kormány tervei között szerepel ugyanis, hogy a Google-höz és Facebookhoz hasonló cégeket végre rábírják arra, hogy itthon is fizessenek adót.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés