Connect with us

technokrata

Mostantól szól a Gmail, ha gyanús az e-mail!

Dotkom

Mostantól szól a Gmail, ha gyanús az e-mail!

Fontos frissítés került a levelezőrendszerbe.

Igazán hasznos funkcióval bővítette a Gmail repertoárját a Google. A kaliforniai gyártó ugyanis egy olyan védelmi rendszert épített be a levelezőrendszerébe, amely előre jelez a felhasználónak, ha az egy olyan hivatkozásra próbál meg rákattintani egy e-mailben, ami egy valószínűsíthetően fertőzött oldalra vezet.

googleuzenetjelzes

Persze ilyenkor is tovább lehet kattintani, de valószínűleg sokaknak segít majd a hasznos figyelmeztetés, így lehetőleg kevesebben szednek össze valamilyen kártevőt a SPAM-ekkel érkező linkekkel.

Emellett egy másik újdonsággal is készültek a fejlesztők, hiszen mostantól azt is kijelzi majd a rendszer (mobilon is!), ha a levél küldője nem hitelesített fiókkal rendelkezik. Ez azért fontos, mert amennyiben egy e-mail küldője nem hitelesített, az azt jelenti, hogy a rendszer nem tudja megállapítani, hogy ténylegesen az-e a küldő, akinek kiadja magát.

googleuzenetjelzes2

 

Mivel rendkívül népszerű az ilyesfajta adathalászat, amikor más nevében küldenek figyelmeztető üzeneteket, ezért nem árt figyelni a jelzéseket, különben könnyen bajba kerülhetünk.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu