Connect with us

technokrata

Lekapcsolták az egyik legnagyobb torrentoldalt

Dotkom

Lekapcsolták az egyik legnagyobb torrentoldalt

A reklámok okozták a honlap bukását.

Már hiába keresünk rá a KickassTorrent webcímére, a böngészőnk nem tölti be többé az ismert oldalt. Ennek oka, hogy szerzői jogsértés és pénzmosás miatt letartóztatták Artem Vaulint, a honlap alapítóját, aki épp Lengyelországban próbált meg elbújni a hatóságok szeme elől. A terve nem jött be, így az Egyesült Államokban kiadott körözés miatt letartóztatták, illetve zárolták a bankszámláját is.

kickasstorrent

Sőt, elkobozták az általa használt domainket is, azaz a KickassTorrent címének is lőttek, ezt ugyanis már aligha használhatja bárki is. Mivel sem az alapító, sem az oldal nincs működőképes állapotban, ezért gyakorlatilag biztosan befellegzett a PirateBay egyik legnagyobb konkurensének. Ez persze nemcsak a rajongóknak, de Vaulinnak is nagy probléma, hiszen a reklámoknak köszönhetően évi 16 millió dollárnyi bevételre tett szert.

Ennek fényében igazán ironikus, hogy épp a reklámok okozták a lebukását, hiszen úgy bukkantak a nyomára, hogy egy titkosügynök hirdetési felületet vásárolt a KickassTorrenten, amelynek hatására Vaulin megadta a bankszámlaszámát. Innen már nem volt nehéz kideríteni, hogy kiről van szó, így el tudták kapni az illetőt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin