Connect with us

technokrata

Vesztett, így sok pénzt fizethet a Sony

Dotkom

Vesztett, így sok pénzt fizethet a Sony

Felhasználónként akár 64 dollárt is kifizethetnek egy rossz döntés miatt.

Bár valószínűleg a Technokrata olvasói közül csak kevesen használták, de tény, hogy 2010 nyaráig Linuxot is lehetett telepíteni a Playstation 3-ra. Mindez elsősorban azoknak volt hasznos, akik a benne rejlő CELL processzor erejét szerették volna kihasználni, a konzol megjelenése után több kutatási projekt is indult, épp az erős beépített hardvernek köszönhetően.

ps3_prints_money

A japán gyártó azonban 2010. március 28-án hivatalosan is bejelentette, hogy a kicsivel később érkező frissítésben már hiába keressük ezt az opciót, mivel azt biztonsági okokból eltávolították. Nem meglepő, hogy az Egyesült Államokban be is perelték a Sony-t, az ügy pedig csak most 6 évvel később ért véget. Ezek alapján a japán gyártó a PS3-at 2006. november 1. és 2010. április 1. között megvásárló, az eszközön Linuxot ügyfeleinek fizethet, méghozzá 55 dollárt.

Azoknak, akik pedig kifejezetten az ingyenes rendszer miatt vásárolták meg a terméket, 64 dollár jár. Üröm az örömben, hogy ehhez bizonyítani is kell, nemcsak azt, hogy volt egy PS3-unk, de azt is, hogy azon Linux futott. Ez hat év távlatából igen nagy kihívás, így valószínűleg csak néhány, a televíziója képernyőjét lelkesen fotózó felhasználó kap majd pénzt.

Forrás: PC WorldSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin