Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gmail-t használsz? Így védheted meg még jobban az adataid!

Dotkom

Gmail-t használsz? Így védheted meg még jobban az adataid!

Tovább egyszerűsítették a kétlépcsős azonosítást, ha eddig még nem aktiváltad, akkor most tedd meg!

Igazán hasznos funkcióval egyszerűsíti a felhasználók életét a Google. A kaliforniai vállalat ugyanis mostantól lehetőséget biztosít arra, hogy egyetlen érintéssel azonosítsuk magunkat a kétlépcsős védelem használata során, legyen szó akár Gmail-ről, YouTube-ról, vagy bármilyen más Google szolgáltatásról.

Mindez azért fontos, mert eddig sokan inkább a hagyományos (és ezáltal gyengébb) jelszavas védelmet használták, a plusz mobiltelefonos azonosításra nem tartottak igényt. Érthető módon elsősorban annak bonyolultsága miatt.

google-not-provided

Jó hír, hogy egy új frissítéssel már nem kell kódokkal és SMS értesítőkkel bonyolódni, az androidos mobilunkon ugyanis egy egyszerű üzenetet kell majd leokéznunk, amennyiben ténylegesen mi akarunk belépni a fiókunkba.

Mindez annak köszönhető, hogy a kétlépcsős azonosító rendszer értesítési felületét a Play szolgáltatások is beépítette a Google, ezek pedig gyakorlatilag az összes androidos telefonon megtalálható. iPhone-on sincs ok az aggodalomra, ott a Google Kereső telepítésével oldhatjuk meg a problémát.

Az új funkció élesítéséhez nem kell mást tenned, mint:

1. Belépni erre az oldalra.

2. Megadni a jelszavad és amennyiben még nem aktiváltad, úgy bekapcsolni a kétlépcsős azonosítást egy SMS segítségével.

3. A beállítás/belépés után az “Alternatív másodlagos lépés beállítása” opció alatt ki kell választanod a Google-értesítés lehetőséget, majd itt hozzá kell adnod a készüléked.

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés