Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási blama volt az észak-koreai Facebook

Dotkom

Óriási blama volt az észak-koreai Facebook

Alig néhány órát élt az oldal.

Észak-Korea nehezen sorolható a világ fejlett országai közé, a diktatúra azonban a maga módján így is igyekszik tartani a lépést. Van már saját operációs rendszerük, most pedig egy Facebook-klónt készítettek. A közösségi oldalra véletlenül bukkant rá egy elemzőcég igazgatója, ennek hatására pedig többen is ellátogattak az Our Social Network (A mi közösségi oldalunk) nevű site-ra.

koreafacebook

 

Így tett egy 18 éves skót fiú is, aki a látogatása során felfedezte, hogy az oldal alján az adminisztrátori felületre is be lehet lépni. Bár a rendszer jelszót kért, a “hacker” ezt is megoldotta, hiszen a felhasználónévként az admint  jelszóként pedig a password-öt adta meg.  Mivel az észak-koreai programozók a phpDolphin nevű rendszerrel készítették el az oldalt, ott pedig ez az alapértelmezett páros, így nem volt nehéz dolga a fiatalnak.

A srác azt írta, hogy a belépés után gyakorlatilag mindenhez hozzáfért, nemcsak, hogy látta, hogy ki regisztrált, de akár tiltott szavakat is megadhatott. Sőt, akár emberek kitiltására is lehetősége volt, csakúgy, ahogy az oldal nevét is átírhatta volna.

kimjongun

Sajnos a “támadást” felfedezték az oldal üzemeltetői, így néhány órával később már nem volt elérhető az Our Social Network. Egyelőre nem tudni, hogy a közeljövőben találkozunk-e még vele, vagy hamvába hullt próbálkozásról van szó.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés