Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eltűnhetnek a terroristák az internetről?

Dotkom

Eltűnhetnek a terroristák az internetről?

Magatartási kódexet dolgozott ki az Európai Bizottság, a cél a gyűlöletbeszéd visszaszorítása az internetről.

Az elmúlt időszakok terrortámadása késztette arra az Európai Bizottságot, hogy egy új magatartási kódex létrehozásával visszaszorítsa az internetes gyűlöletbeszédeket. A számos kötelezettségvállalást is tartalmazó kódexet több neves vállalat, így a Microsoft, a Twitter, a Facebook és a YouTube is támogatja. Ezzel gyakorlatilag azt fogadják el, hogy a jövőben 24 órán belül feldolgozzák a hozzájuk érkezett, gyűlöletbeszéddel kapcsolatos panaszokat és amennyiben sértik az alapelveket a tartalmak, úgy el is kell távolítani azokat.

Stealing online information

Stealing online information

Mindez azért fontos, mert a terrortámadások rávilágítottak, hogy egyre több fiatal radikalizálódik, ezt pedig főképp az internetnek köszönhető. Amennyiben ugyanis egy kamasz elkeseredettségében az interneten próbál meg megoldást találni a problémájára, úgy a Facebookon, vagy akár a Twitteren is belefuthat olyan csoportokba, akik a nyugati világtól merőben eltérő gondolatokkal radikalizálják az illetőt. Ez egyáltalán nem ritka, több olyan esetről is tudni, ahol egy magányos, a családjától eltávolodott fiatalt rávettek az Iszlám Állam fanatikusai, hogy belépjen hozzájuk és aztán kiképezték terroristának.

Az EB szerint ennek a megakadályozásában a cégekre is óriási szerep hárul, ezért bíznak benne, hogy a jövőben sikerül visszaszorítani a gyűlöletbeszédeket. Vera Jourová az igazságügyért, fogyasztóvédelemért és esélyegyenlőségért felelős uniós biztos szerint így biztosított marad a demokratikus véleménnyilvánítás és a szólásszabadság, de közben az internet megőrzi az európai értékeket és jogszabályokat.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés