Connect with us

Hirdetés

technokrata

Evés előtt már nem nyúlunk a készpénz után

Dotkom

Evés előtt már nem nyúlunk a készpénz után

Megduplázódott az érintésmentes bankkártyás fizetések száma a Gourmet Fesztiválon .

A vásárlások és a fesztiválkártyára való feltöltések átlagos összege is évről-évre nő a Gourmet Fesztiválon; az idei eseményen kb. 25 százalékos volt a növekedés a Festipay friss adatai szerint. A számok azt is jelzik, hogy 2015-höz képest megduplázódott az érintésmentes bankkártyát használók száma a gasztro fesztiválon, ami jól mutatja a készpénzmentes fizetés dinamikus hazai növekedését.

Az idei Gourmet Fesztiválon 14 ezer látogatót regisztráltak, akik több mint 50 ezer tranzakciót bonyolítottak.

„A készpénz nélküli fizetés a fesztiválokon különösen népszerű fizetési forma, ebben a hazai rendezvények élen járnak. Idén már 18 hazai és külföldi fesztivál alkalmazza a Festipay fizetési megoldásait, ami azt jelenti, hogy 2015-höz képest csaknem duplájára nő a Festipay által kiszolgált készpénzmentes fesztiválok száma. Az idei Gourmet Fesztivál fizetési szokásait nézve megállapíthatjuk, hogy igen dinamikus a fejlődés az érintésmentes bankkártyahasználat tekintetében. A Festipay készpénzmentes fesztivál szolgáltatása zárt körben működik, most dolgozunk olyan megoldásokon, amelyek szélesebb körben teszik lehetővé a Festipay által nyújtott készpénzmentes fizetés lehetőségét” – mondta el Márki László, a Festipay Zrt. vezérigazgatója.

mastercardpaypass

Az idei fesztiválok sorában 2016-ban elsőként megrendezett Rosalia Fesztiválon a Festipay becslése szerint körülbelül 30 ezren vettek részt, akik közel 60 ezer tranzakciót bonyolítottak. A fesztiválon nagyjából egyenlő arányban használtak a résztvevők vásárlásra Festipay fesztivál- és rendezvénykártyát, valamint bankkártyát. A bankkártyát használók átlagosan 10 százalékkal többet költöttek, mint akik fesztiválkártyával fizettek.

Azok számára, akik nem rendelkeznek érintésmentes bankkártyával vagy egyszerűen csak nem szeretnék fesztivál környezetben használni a saját bankkártyájukat, a tavaly bevezetett Festipay mobil alkalmazás teszi a jövőben még kényelmesebbé a fesztiválélményt. Az applikáció már nem csupán  abban segít, hogy valós időben nyomon követhetőek a vásárlások és az aktuális egyenleg, hanem abban is, hogy sorban állás nélkül, az app-ba regisztrált bankkártyával egyszerűen és gyorsan feltölthető a fesztivál kártya. Az applikáció Android- és iOS rendszerű telefonokra is letölthető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés